Internationell webb-TV-sändning från Louna-Jukola

En engelskspråkig TV-sändning som skulle sändas utanför Finland har efterfrågats många gånger under de senaste åren. I och med att Louna-Jukola-arrangörerna och det Finska Orienteringsförbundet har beslutat att införa webb-tv-sändningar även för den internationella publiken kommer detta nu att förverkligas – i traditionsenlig Jukola-klass, förstås.

Både Venla- och Jukolakavlen kommer att sändas. Sändningen kommer att refereras på engelska och tidigare elitorienterare kommer också att närvara i studion.

– Vi strävar till att vara de som följer med Jukola utomlands till lags. Ifall man inte har möjlighet att följa med Jukola på plats och ställe, skall det ändå finnas en möjlighet att uppleva Jukola-känslan förmedlad via engelskt referat, säger Janne Virtanen, tävlingsledare för Louna-Jukola.

– Jukola är det största årligen återkommande orienteringsevenemanget i Finland. Vi hoppas på att kunna öka orienteringens synlighet, och detta kan lyckas genom att visa evenemangets höga kvalitet via TV-sändningarna. Förhoppningsvis får alla svenska, norska och andra medlemmar av orienteringsfamiljen som stannar hemma under Jukolahelgen en chans att följa med tävlingarna via webb-TV, säger Mika Ilomäki, VD för det Finska Orienteringsförbundet.

Mera information om sändningarna kommer att publiceras senare. Håll er uppdaterade!

Photo: FOF / Pirjo Valjanen

Foto: Finska Orienteringsförbundet / Pirjo Valjanen

« (suomi) Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit