Nuorten Jukolan sanoma 2017

Suvaitsevaisuudella tarkoitetaan muun muassa ihmisoikeuksien kunnioittamista. Suvaitsevaisuutta voi arkielämässä toteuttaa monin eri tavoin.

Jokamiehenoikeus on kaikkia Suomessa asuvia koskeva nautintaoikeus ja antaa meille hienon mahdollisuuden virkistyä ja nauttia luontomme monimuotoisuudesta harrastuksiemme kautta.

Maahanmuuttajien kotouttamisessa urheilulla on iso rooli ja mahdollisuus. Monille Suomeen muuttaville metsäluonto on ympäristönä outo ja heidän suhtautumisensa metsään on pelokas. Tähän sopeutumisessa suunnistus tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon.

”Avara on kantoinen aho, mutta kauemmas sen reunoja ei kuitenkaan näe sun silmäs; sillä idässä, etelässä, lännessä sulkevat metsät sun silmäsi alan ja pohjosessa korkea vuori.” Näin kuvaa kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi suomalaista luontoa.

Olemme kuljettaneet viestimme Kokonniemen kallioilla tukeaksemme niitä urheiluseurojen toimenpiteitä, joiden avulla maahanmuuttajat oppivat nauttimaan suomalaisen metsäluonnon tarjoamista monista virkistysmahdollisuuksista.

 

Porvoossa 19. elokuuta 2017

Nuorten Jukolan suunnistajat