Kalevan Rasti

Aaro web

Kalevan Rasti on vuonna 1950 perustettu joensuulainen suunnistuksen erikoisseura. Kalevan Rastin toiminta keskittyy huippusuunnistukseen, nuorten toimintaan, kuntosuunnistustapahtumiin sekä kilpailuiden järjestämiseen.

Kalevan Rasti järjestää Joensuu-Jukolan 2017 Enossa. Kalevan Rasti on järjestänyt Jukolan viestin aikaisemmin Liperin Pärnävaaralla 1982 ja 2000.

Kalevan Rasti on voittanut Jukolan viestin vuosina 2004, 2005, 2007 ja 2012-2014 sekä Venlojen viestin 1979 ja 1992. Tiomilan Kalevan Rasti on voittanut vuosina 1983, 2010, 2011, 2013 ja 2014 sekä naisten Tvåmilan 2001.

Kalevan Rasti tunnetaan kartoitus-, ratamestari- ja valmennusosaamisesta, jotka luovat Joensuuhun Suomen parhaat suunnistusolosuhteet.

Kalevan Rastin kartat ovat Rauno Asikaisen, Börje Vartiaisen ja Jussi Silvennoisen tekemiä. Rauno Asikainen ja Jussi Silvennoinen tekivät Vuokatin MM-kisojen maastomatkojen kartat. Jussi Silvennoinen teki Kuopio-Jukolan ja Louna-Jukolan kartat sekä vastaa Joensuu-Jukolan kartoitustyöstä. Rauno Asikainen vastaa Lappee-Jukolan kartasta.

Jussi Silvennoinen, Börje Vartiainen, Samuli Launiainen ja Jarmo Tonder vastasivat Vuokatin MM-kisojen maastomatkojen radoista.

Kalevan Rastin miesten valmentaja Antti Harju (@PipoHarju) toimii Suunnistusliiton nuorten olympiavalmentajana Tampereella. Lisäksi Harju on aikuisten maajoukkueen valmentaja. Naisten valmentaja Jarmo Tonder (@JarmoTonder) toimii myös Suunnistusmaajoukkueen nuorten talenttiryhmän valmentajana.

Joensuussa suunnistusmahdollisuuksia jokaiselle

Kalevan Rasti järjestää joka viikko avoimia taitoharjoituksia. Yhteistyössä Kontiolahden Urheilijoiden, Liperin Taimen, Joen Suunnan ja Selkien Sisun järjestetään kuntorastit kaksi kertaa viikossa: Kuntorastikalenteri 2016. Lapsille Kalevan Rastin Ketunlenkki tarjoaa turvallisen alun suunnistusharrastukselle. Nimestä huolimatta turvalliset radat on suunniteltu helppokulkuisiin maastoihin niin, että lyhin kilometrin reitti on kuljettavissa jopa lastenvaunuilla.

Koululaissuunnistus web
Kalevan Rasti auttaa kouluja järjestämään mielekästä suunnistusopetusta. Kuvassa Kontiolahden Kylmäojan koulun oppilaita liikuntailtapäivässä toukokuussa 2016.

Lue lisää: