Live-tulokset:

Toimitsijatiedote 8 (27.2.2016)

Ajankohtaista

Talvea vielä eletään, mutta laakereilla ei levätä. Tammikuun lopussa Lappee-Jukolan kilpailukeskukseen pystytettiin melkoinen määrä sähköpylväitä. Monenlaista työtä valiokunnilla riittää. Tätä kirjoittaessa Lappee-Jukolaan on enää aikaa 112 päivää. Ja kevätaurinkoa ihastellessa aika rientää huomaamatta kohti kesää – kohti kesän huippuhetkeä Lappee-Jukolaa! Tässä tiedotteessa tutustutaan Lappee-Jukolaan tapahtumana.

 

Järjestyksenvalvojakurssille mahtuu vielä

Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua järjestyksenvalvojakurssille samalla hinnalla kuin Riennon jäsenet. Tämä edellyttää, että sitoudut tekemään Jukolassa yhden vuoron järjestysmiestehtävissä. Kurssin ajankohta 5.-6.3. ja 12.-13.3., kesto 32 h, 8 h/pv. Kurssi järjestetään Lappeenrannan Raipossa. Hinta Riennon jäsenille 104 e, ulkopuolisille 244 e. Kurssista kerrottiin toimitsijatiedotteessa 7.
Ilmoittautumiset viim. keskiviikkona 2.3. sähköpostitse talkoot.2016@jukola.com.

 

Joukkueiden ilmoittautumistilanne

Todella hyvä alku! Ensimmäinen ilmoittautumisporras alimmalla osallistumismaksulla päättyi 3.2., johon mennessä ilmoittautui Jukola 1243, Venlat 1022 joukkuetta. Näinhän sen piti mennäkin. Hyvältä näyttää, jatketaan samaan malliin loppuun saakka. Alamme olla jo ”viimeisellä rastilla”, mutta loppuviitoituskin on pitkä ja tarkasti otettava!

 

Lappee-Jukola näkyy

Helmikuun alusta alkaen on Lappeenrannan sisääntuloväylien valotauluilla pyörinyt Lappee-Jukola mainokset. Lappeenrannan Uutiset ja Imatralainen -lehdissä on viikottain sunnuntaisin meidän mainokset.

Salpausselän kisoissa 20.-21.2. oltiin esittelemässä Lappee-Jukolaa. Monet kertoivat, että ovat tulossa suunnistamaan, jo ilmoittautuneet. Myös toimitsijatehtävät kiinnosti monia. Upeaa!

Tiistaina 1.3. SaiPa-Ässät pelissä on Lappee-Jukolan mainos sekä standi, jossa rekrytoidaan toimitsijoita.

 

Toimitsijat Lappee-Jukolan tekijöinä

Tervetuloa mukaan kaikki uudet toimitsijat! Meitä toimitsijoita on nyt toimitsijarekisterissä 900 eli puolet siitä tarvittavasta 1 800 toimitsijan määrästä.

 

Vinkkaa kaverille kans

Vinkataanpa jokainen ystäville, sukulaisille ja työkavereille, että nyt pikaisesti ilmoittautumaan toimitsijaksi. Ainutlaatuisen Jukola-elämyksen lisäksi toimitsijat saavat ruokailut työvuorojen aikana, T-paidan ja lippiksen/buff-huivin. Toimitsijat on vakuutettu työvuorojen ajan.

Suurin toimitsijatarve on tällä hetkellä kenttä ja huolto-, kilpailu-, liikenne ja turvallisuus sekä ravintolavaliokunnassa.

 

Kiitos ja kumarrus

Suuri kiitos sinulle jo tässä vaiheessa panoksestasi tämän tapahtuman onnistumiseksi mitä parhaalla tavalla. Apusi on korvaamaton apu! Hienoa, että olet lähtenyt mukaan tekemään Lappee-Jukolaa.

 

Toimitsijoille info/koulutustilaisuudet

Info/koulutustilaisuudet pidetään valiokunnittain maalis-toukokuun aikana. Kukin valiokunta ilmoittaa omalle toimitsijaporukalleen infotilaisuuden ajankohdasta. Tilaisuuksissa kerrotaan yleisesti Lappee-Jukolasta ja ko. valiokunnan tehtävien sisällöstä. Näin päästään pureutumaan juuri sen oman valiokunnan tekemisiin Lappee-Jukolassa.

 

Edullisen kisa-asun hankinta

Lupasin edellisessä tiedotteessa, että Lappee-Jukola maksullisen kisa-asun tilaushetki lähestyy. Vielä joudutaan vähän odottamaan. Siitä tulee lähiaikoina tiedote, jossa on ohjeet sovitukseen ja tilaukseen liittyen.

 

Muista säilyttää ilmoittautumisesi vahvistusviesti

Ilmoittauduttuasi toimitsijaksi sait sähköpostiisi vahvistusviestin. Pidä se tallessa! Vahvistusviestin alaosassa olevan ”muokkaa” linkin kautta pääset tarvittaessa muokkaamaan ilmoittautuslomakkeella olevia tietojasi.

Mikäli sähköpostiosoitteesi tai muut yhteystietosi muuttuvat, ilmoitathan siitä meille joko em. vahvistusviestin kautta ilmoittautumislomakkeella, tai sähköpostitse talkoot.2016@jukola.com, jotta yhteydenpito pysyy ajantasalla.

 

Lappee-Jukola tapahtumana

Tärkeimpänä tavoitteena Lappee-Jukolalla on vaalia Jukolan viestin vuodesta 1949 alkanutta perinnettä maailman parhaan suunnistuskilpailun järjestämisessä. Tämä on mahdollista ainoastaan järjestelykoneistossa mukana olevien aktiivien ja talkoolaisten mittaamattomalla ja intohimoisella työ- ja talkoopanoksella. Jukola on suuri talkooponnistus, mutta samalla ikimuistoinen elämys vapaaehtoisille Jukolan tekijöille. Seuraavassa Lappee-Jukolan visio, arvot ja muut tavoitteet.

 

Visio

Järjestämme niin kilpailullisesti kuin muiltakin osin onnistuneen suunnistus- ja kesätapahtuman. Tarjoamme kaikille suunnistajille ikimuistoisen elämyksen Lappeen korpimetsissä ja luonnon helmaan toteutetussa kilpailukeskuksessa. Kilpailukeskus toteutetaan siten, että ihminen on keskiössä eli palvelut sijoitetaan ihmisen ympärille. Voitosta kilvoitteleville joukkueille tarjoamme riittävän vaikeat radat antaen samalla muulle kaiken kansan suurelle suunnistajajoukolle mahdollisuuden kokea onnistumisen nautinto rastien löytymisessä. Korostamme suunnistusta koko kansan erityisen rentouttavana tykyliikuntamuotona sekä ympäristöystävällisenä lajina. Tuomme esiin Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan maakunnan identiteettiä järjestelyjen joka vaiheissa.

 

Arvot

  • Ympäristö- ja luontoarvojen vaaliminen kaikessa toiminnassa
  • Jukolan perinteet ja arvokkuus
  • Kilpailullisuus ja tasapuolisuus
  • Kilpailujärjestelyjen sujuvuus, täsmällisyys ja sitoutuneisuus
  • Kansainvälisyys
  • Järjestelykoneiston ystävällisyys sekä palvelualttius

Muut tavoitteet

  • Tarjota vaativan kilpailun lisäksi suunnistajille ja suurelle yleisölle houkutteleva kilpailu- ja kokoontumispaikka, jossa viihdytään ja nautitaan yhdessäolosta ja kilpailusta.
  • Luoda järjestäjien, alueen asukkaiden ja maanomistajien sekä eri yhteistyötahojen välille hyvä yhdessä tekemisen henki.
  • Toteuttaa kilpailu huomioiden erityisesti luonto- ja ympäristöasiat kaikkien valiokuntien toiminnassa
  • Tuoda esille Etelä-Karjalan maakunnan moninaisuus ja mahdollisuudet markkinoimalla valtakunnallisesti alueen palveluja, yrityselämää, luontoa ja historiallisia arvoja yhteistoiminnassa paikallisten ja seutukunnallisten toimijoiden kanssa.
  • Saada aikaan taloudellista tuottoa Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan maakunnan talouselämälle, yhteisöille ja kilpailun järjestäjäseuralle
  • Järjestelyjen yleistavoitteena on keskittyä ”Jukolaclassin” mukaisten palvelujen tuottamiseen jokaisella sektorilla

 

Järjestelytoimikunta

Jukolan viestin tuotemerkin omistaa Kaukametsäläiset ry. Järjestelyissä opastaa ja niitä valvoo Jukolan johtoryhmä, jossa ovat edustajat Kaukametsäläisistä, Suunnistusliitosta ja Puolustusvoimista. Järjestelyistä vastaa Lappeen Riento ry:n järjestelyjä varten muodostama Lappee-Jukola 2016 järjestelytoimikunta, johon kuuluvat kaikkien valiokuntien vastaavat ja heidän varahenkilönsä.

 

Valiokunnat ja toimitsijatehtävät

Lappee-Jukolan valiokunnat ja niiden tehtävät on esitelty toimitsijatiedotteissa 1-6, jotka löydät netistä jukola.com/2016/toimitsijat. Niistä näet, kuinka paljon erilaisia toimitsijatehtäviä Jukolassa on. Jukolan järjestäminen on kuin pienen kaupungin rakentaminen. Viikonlopun aikana tapahtuma-alueella liikkuu lähes 50 000 henkilöä.

 

Lappee-Jukolan ilme

Lappee-Jukolan teemaksi on valittu ”perinteinen maaseutu”. Tavoitteena on luoda teeman keinoja hyödyntäen leppoisa ja luonnonläheinen, välitön ja aito eteläkarjalainen tunnelma. Kesäinen koivikko ja ajan patinoima ladon seinä ovat kantavia elementtejä, unohtamatta maitolaituria, särentäaitaa jne.

 

Kilpailukeskus

Lappee-Jukolan kilpailukeskus sijaitsee vartin ajomatkan päässä Lappeenrannan keskustasta etelään Vaalimaantien ja Pietarin radan risteysalueella, jossa tukialueina toimivat entiset autojen maahantuontikeskus ja maaseutuoppilaitoksen miljöö. Itse kilpailukeskus rakennetaan luonnon keskelle 30 hehtaarin peltoaukealle. Kilpailukeskus on suunniteltu siten, että sekä kilpailijoilla että katsojilla on ennennäkemättömät mahdollisuudet seurata Jukolan ja Venlojen viestejä.

Kesäkuussa 2016 tässä kohdassa taistellaan Jukolan viestin voitosta.

Kesäkuussa 2016 tässä kohdassa taistellaan Jukolan viestin voitosta.

 

Toimitsijoiden lepopaikka

Toimitsijoille on järjestäjän puolesta varattu puolijoukkuetelttoja, joissa voi tarvittaessa levätä työvuorojen välillä sekä majoittua. Omat makuupussit ym. mukaan. Teltat sijaitsevat kilpailukeskuksen läheisyydessä.

 

Jukola-opas

Jos et ole aiemmin ollut Jukolassa, niin sinun kannattaa tutustua Jukola-oppaaseen. Se sopii sekä kilpailijoille että toimitsijoille. Siitä saat hyvän kuvan tapahtumasta. Toki jokainen Jukola on omanlaisensa eli kilpailuohjeet ja Näin toimintaan Lappee-Jukolassa (ilmestyy toukokuussa) ovat viimekäden parhaat tietopankit.

 

Yksityisten tarjoamat majoitukset

Haluaisitko tarjota asuntosi tai kesämökkisi vuokralle Jukolan ajaksi, tai tiedätkö jonkun joka olisi kiinnostunut. Etelä-Karjalan kylien nettipalveluun Simolan ja lähikylien sivuille kootaan yksityishenkilöiden tarjoamia majoituskohteita. Tällä sivulla voi ilmoittaa, jos on tarjota Jukolan ajalle asuntoa vuokralle. Sivut löytyy Simolan ja lähikylien nettisivustolta.

 

Ulkoillaan ja nautitaan kevätauringosta!

Irmeli Lallo
Henkilöstöpäällikkö
talkoot.2016@jukola.com

Päätukija

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Avainyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Taustayhteisöt

Yhteistyötapahtumat