Live-tulokset:

Toimitsijatiedote 5 (23.12.2015)

Ajankohtaista

On Joulussa tuoksua, lämpöä, taikaa ja myös hitunen mennyttä aikaa!

Vietetään rauhaisa Joulu, nautitaan herkuista ja kynttilöiden luomasta tunnelmasta. Ja kun vuosi vaihtuu, niin alkaa Lappee-Jukola vuosi! Järjestelyjen tahti kiihtyy ja vähitellen valiokunnilta alkaa tulla viestiä tekemisistä valiokunnittain omille porukoille.

Lappee-Jukolan nettisivuja seuraamalla saat ajantasaista Jukola-tietoa. Seuraathan menoa myös facebookissa ja Twitterissä.

Toimitsijat Lappee-Jukolan tekijöinä

Tervetuloa mukaan joukkoon kaikki uudet toimitsijat! On ilo todeta, että päivittäin tulee mukaan uusia toimitsijoita ja meitä vapaaehtoisia on nyt 626 toimitsijarekisterissä. Tähän mennessä ilmoittautuneet ovat vielä mahtuneet siihen haluamaansa valiokuntaan, jonka laittoivat 1.vaihtoehdoksi.

Joulun aikaan kun tapaat sukulaisia ja ystäviä, niin vihjaa heille ensi kesän ainutlaatuisesta kokemuksesta Lappee-Jukolassa. Tuplataan yhteistuumin tuo tämänhetkinen toimitsijamäärä!

Aiempien vuosien toimitsijoilta saatu palaute kertoo – ystävien innoittamana tultiin mukaan. Osallistuminen oli ikimuistoinen upea elämys. Oli mukavaa ja yhdessä tekemisen meininkiä.  Tapahtumaa tehtiin avoimella, iloisella ja rennolla otteella. Tämä kannustuksena asiaa miettiville!

Kevättalvella järjestetään info/koulutustilaisuuksia toimitsijoille. Niissä saa hyvän kuvan tapahtumasta ja tulevista tehtävistä. Tästä kerrotaan tarkemmin myöhemmin.

 

Valiokunnat esittelyssä

Esittelemme näissä tiedotteissa Lappee-Jukolan valiokuntia, millaisia tehtäviä kussakin valiokunnassa on. Näin saat paremmin kuvan tapahtumasta ja eri toimitsijatehtävistä ja löydät sen sinua kiinnostavan tehtävän. Nyt esittelyvuorossa ovat

 

Toimistovaliokunta

Toimistovaliokunnan vastuualueen muodostavat

  • Kilpailutoimisto, joka on mm. Lappee-Jukolan asiakaspalvelupiste ennen kilpailuviikonloppua (kilpailutoimistosta vastaa pääsihteeri Tuija Tavia, apunaan Vesa Putkonen).
  • Info, joka on tapahtuman aikana seurojen, joukkueiden, kilpailijoiden ja yleisön asiakaspalvelupiste ja vastaa joukkuemateriaalin kokoamisesta ja jaosta, vuokraemitien luovuttamisesta, teltta- ja tuulisuoja-alueelle opastamisesta sekä palautuskarttojen jakamisesta (Mia Saarilaakso, Paula Päivänranta, Mari Häsä, Anniina Tuosa).
  • Toimitsijoiden rekry, valiokuntien avustaminen rekrytoinnissa ja toimitsijarekisterin ylläpito (Irmeli Lallo).
  • Toimitsijainfo, joka tapahtuman aikana tarvittaessa ohjaa toimitsijoita omiin työpisteisiinsä, opastaa mm. liittyen lepotiloihin ja ruokailuun sekä jakaa toimitsijamateriaalin (Kati Pulli).
  • Kutsuvieraat ja kutsuvierasinfo, joka suunnittelee ja toteuttaa kutsuvierasohjelman (Jussi Sundgren, Vesa Surakka ja Sirpa Arpiainen).
  • Ohjelmatoiminnot, joka vastaa mm. avajaisista, Jukola-juhlasta ja palkintojen jaosta, sekä lasten toiminnoista ja metsäkirkosta (Kati Korhonen, Kirsi Pennanen, Mika Lehtola).
  • Lappee-Jukolan ilmeestä huolehtiminen (Siru Ahopelto).

Toimistovaliokunnassa kaivataan asiakaspalveluhenkisiä, osin myös kielitaitoisia (etenkin infossa) toimitsijoita välittämään omalla palveluhenkisyydellään upean kesätapahtuman tunnelmaa eteenpäin niin osallistujille, yleisölle, kutsuvieraille, perheen pienimmille kuin muulle toimitsijaväellekin.

Olet tervetullut iloiseen joukkoomme!

 

Viestintävaliokunta

 

Viestintävaliokunta huolehtii Lappee-Jukolan ainutkertaisen tunnelman välittymisestä kaikille Jukolan ystäville. Tapahtuman lähestyessä tiedotetaan ennakkoon tärkeistä välietapeista ja keväällä Jukola-huumaa nostatetaan yhdessä markkinointiväen kanssa eri viestivälineissä. Viestintävaliokunnankin toiminta huipentuu kilpailuviikonloppuun, jolloin jukola.com internetsivu ja sosiaalisen median kanavat käyvät kuumina. Lisäksi viestintävaliokunta huolehtii mediakeskuksen toiminnoista ja siitä, että tapahtumaa seuraamaan saapuvalla medialla on ensiluokkaiset puitteet työskentelyyn.

Viestintävaliokunnan työ on alkanut jo vuoden 2014 kesällä ja tuloksia on nähtävillä jukola.com/2016 nettisivulla, sosiaalisen median kanavissa sekä kesällä 2015 ilmestyneessä kisalehdessä. Valiokunnassa toimii 6 tiimiä, joihin ovat tervetulleita kaikki viestinnän tehtävistä kiinnostuneet! Tehtävää riittää innokkaille Jukolan tekijöille jo talvesta lähtien, joten rohkeasti mukaan. Viestinnän hommia voi hoitaa mainiosti ennakkoon myös etänä.

Viestintävaliokuntaa vetää Antti Nousiainen ja varajohtajana toimii Paavo Leinonen. Toimitsijoita kaivataan seuraaviin tiimeihin / tehtäviin:

  • Sosiaalinen media (tiiminvetäjänä Anna Roos):  Facebook, Twitter, Instagram, Youtube sisällöntuotto ja moderointi.
  • Uutistuotanto (Aino Myyrä & Ville Lavikka):  Sisällöntuotanto jukola.comiin ja muihin julkaisuihin.
  • Kääntäjäryhmä (Kati Järvenpää-Pekkanen):  Kieliversiot viestinnän tuottamasta sisällöstä ja muiden valiokuntien avustaminen kääntämistyössä (englanti, ruotsi, venäjä).
  • Kuvatuotanto (Markus Siivola):  Valokuvaus ja kuvien järjestäminen viestinnän muiden tiimien tarpeisiin.
  • Kuvaajaopastus (Juhana Repo):  Akkreditoituneiden valokuvaajien opastus kilpailun aikana.
  • Mediainfo (Johanna Tuosa & Matti Lahdenperä):  Ammattimedian opastus kilpailuviikonloppuna mediakeskuksessa.

 

Seuraava toimitsijatiedote ilmestyy tammikuussa. Silloin viimeisenä esittelyvuorossa on talous- ja markkinointivaliokunta. Sitten voidaankin keskittyä muuhun Lappee-Jukolaan liittyvään.

Hyvää Joulua ja Onnea Uudelle Vuodelle koko järjestelyorganisaation puolesta!

Irmeli Lallo
Henkilöstöpäällikkö
talkoot.2016@jukola.com

Päätukija

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Avainyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Taustayhteisöt

Yhteistyötapahtumat