Live-tulokset:

Käsiohjelma 1950-luvulta

Vainikkalan Niemijärven rannalla sijaitsevan piharakennuksen kätköistä löytyi Jukolan viestin käsiohjelma vuodelta 1954. Se on säilynyt ikäänsä nähden todella hyvässä kunnossa, joskin hieman kellertynyt. 1950-luvun käsiohjelmassa on paljon samaa kuin nykyisessäkin, kuten kuvia edellisvuosien kilpailuista, tapahtuman johtajien ja järjestäjien nimet sekä kilpailuohjeet mutta eroavaisuuksiakin löytyy.

Kansi

Vuoden 1954 käsiohjelmassa oli 40 sivua, Lappee-Jukolan käsiohjelmassa niitä on kaikkiaan 120.

Kisaorganisatio
Joukkueiden osallistumismäärän lisäksi myös Jukolan järjestämisestä ja onnistumisesta vastaava vapaaehtoisjoukko on vuosien saatossa moninkertaistunut. Vuodesta 1954 mukaan on tullut monta kokonaan uutta osa-aluetta ja tänä vuonna toimitsijatehtävissä mukana on jo yli 1900 vapaaehtoista – enemmän kuin koskaan aiemmin.

 

Kilpailuohjeet
Ajankulun huomaa myös siitä, että 62 vuoden takaisessa käsiohjelmassa puhutaan kilpailualueella sijaitsevista uusista maamerkeistä, joita ei ole merkitty kilpailukarttoihin merkitty. Tänä päivänä näin tuskin pääsisi tapahtumaan.

 

Venlojenjuoksu
Venlojen viesti juostiin ensimmäistä kertaa vasta 1978. Sen sijaan Lahdessa järjestettiin noin 6,5 kilometrin mittainen yksilökilpailu, Venlojen juoksu, johon osallistui yhteensä viisikymmentä naista eri puolilta Suomea. Voittajaksi pinkoi suurella numerolla startannut Tyyne Leskinen ajalla 1:17:07, kuten tämän vuoden käsiohjelmasta voi lukea.
Tilastot
Käsiohjelmassa on mainittu alusta alkaen aiempien viestien voittajat. Vuonna 1954 mukana olivat myös Jukolasta kertoneet lehtijutut, jotka on ajan kuluessa kuitenkin täytynyt jättää pois tilan rajallisuuden vuoksi.

Yksityiskohdat ovat muuttuneet mutta käsiohjelmasta huomaa edelleen laadun ja huolellisuuden olevan Jukolan järjestämisen periaatteita.

Teksti: Henriikka Toivola

« Takaisin

Päätukija

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Avainyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Taustayhteisöt

Yhteistyötapahtumat