Live-tulokset:

Maakuntajohtaja Matti Viialainen Lappee-Jukolan suojelijaksi

Maakuntajohtaja Matti Viialaista (vas.) kutsumassa Lappee-Jukolan pääsihteeri Tuija Tavia, tapahtumapäällikkö Harri Kauranen, Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman, Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki, Lappee-Jukolan viestintäjohtaja Antti Nousiainen, Puolustusvoimien edustaja Ylil. Jari Kivelä, Kaukametsäläisten puheenjohtaja Juhani Sihvonen sekä Lappee-Jukolan kilpailunjohtaja Juha Heimala.

Maakuntajohtaja Matti Viialaista (vas.) kutsumassa Lappee-Jukolan pääsihteeri Tuija Tavia, tapahtumapäällikkö Harri Kauranen, Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman, Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki, Lappee-Jukolan viestintäjohtaja Antti Nousiainen, Puolustusvoimien edustaja Ylil. Jari Kivelä, Kaukametsäläisten puheenjohtaja Juhani Sihvonen sekä Lappee-Jukolan kilpailunjohtaja Juha Heimala.

Kesäkuussa Lappeenrannan Raipossa suunnistettava Lappee-Jukola sai suojelijakseen Etelä-Karjalan maakuntajohtajan Matti Viialaisen. Järjestelyorganisaation ja tärkeimpien yhteistyötahojen ”seitsemän veljeksen ja yhden venlan” delegaatio esitti suojelijapyynnön vierailullaan Etelä-Karjalan liiton Lappeenrannan tiloissa.

Viialainen kertoo lähtevänsä mielellään Jukolan viestin suojelijan tehtävään. ”Etelä-Karjalassa urheilulla on pitkät perinteet ja tälläkin hetkellä maakunta on pääsarjatason urheilujoukkueiden määrällä mitattuna kärkisijoilla. Jukolan kaltainen urheilun suurtapahtuma sopii siten erinomaisesti Etelä-Karjalaan”, hän toteaa. Itsekin Jukolassa suunnistanut Viialainen innostuu leikittelemään ajatuksella osallistumisesta suunnistajana Jukolan viestiin. ”Saako suojelija osallistua? Ihan kylmiltään en ainakaan uskalla sinne lähteä”, hän naurahtaa.

Leppävirralla syntynyt Viialainen on tehnyt pitkän uran suomalaisena vaikuttajana. Etelä-Karjalan maakuntajohtajana hän on toiminut vuodesta 2013 lähtien, jota ennen hän toimi Etelä-Savon maakuntajohtajana. Edellisessä tehtävässään Viialainen toimi vuonna 2009 suunnistetun Mikkeli-Jukolan suojelijana. Tehtävän myötä hänestä tulee nyt toinen 2000-luvulla kahdesti Jukolan viestin suojelijana toiminut henkilö Tasavallan presidentti Sauli Niinistön lisäksi, joka toimi suojelijana vuosina 2006 ja 2014.

Maakuntajohtaja Viialaisen johtama Etelä-Karjalan liitto toimii Etelä-Karjalan kuntien yhteisenä aluekehitysviranomaisena. Liitto toimii maakunnan ja sen asukkainen, elinolojen, elinkeinoelämän, kulttuurin sekä ympäristön kehittäjänä ja edunvalvojana. Yhteistyö Jukolan viestin kaltaisen alueellisesti merkittävän suurtapahtuman järjestämisessä hyödyttää sekä järjestäjän että Etelä-Karjalan liiton puolta.

Jukolan viestin suojelijan valinta on yksi tapahtuman pitkäaikaisista perinteistä. Ensimmäinen suojelija tapahtumalle nimettiin jo vuonna 1957 ja tämän jälkeen suojelijoina ovat toimineet vaikutusvaltaiset henkilöt valtiohallinnon, politiikan ja yritysmaailman huipulta. Perinteisesti suojelija toimii Jukolan kunniavieraskomitean, Taula-Mattien, esimiehenä.

Lisätiedot:
Juha Heimala
Lappee-Jukola 2016, kilpailunjohtaja
p. 0400 152047

Ritva-Liisa Pulkkinen
Etelä-Karjalan liitto, Viestintäpäällikkö
p. 05 6163104

« Takaisin

Päätukija

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Avainyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Taustayhteisöt

Yhteistyötapahtumat