Gråt och skratt på klagomuren

På klagomuren ler Kajsa Sten (vas.), Nina Haikonen, Esa Mononen, Alvar Sten (edessä), Kari Laukkarinen ja Satu Sintonen.

Det bästa för de som arbetar vid klagomuren är en orienterare som avlägsnar sig glad och nöjd efter uträttande av sitt ärende. På klagomuren ler Kajsa Sten (till vänster), Nina Haikonen, Esa Mononen, Alvar Sten (framme), Kari Laukkarinen och Satu Sintonen.

Klagomuren för Jukola och Venlakavlen finns vid målet. Klagomuren är en betydligt trevligare plats än vad man tror. Också idag var det många Venlor som gick därifrån leende.

“Vi strävar efter att hjälpa de tävlande så långt det går. Vi försöker hitta de stämplingar som fattas från Emitens kontrollpapper. Den vanligaste orsaken för att besöka klagomuren är något fel med det elektroniska Emit-kortet eller en stämpling på fel kontroll”, säger klagomurens chef Esa Mononen.

”Även riktigt gråt har setts idag vid klagomuren, när två Venlor lämnade klagomuren gråtande när en diskvalificering inte kunnat undvikas”, berättar Mononen.

“Även Tampereen Pyrintös diskvalificerade damlags representant besökte klagomuren, men att ta fel karta var ett så klart fel, att man inte kunde undvika diskvalificeringen.”

”Idag har vi betjänat dryga 50 orienterare på alla språk som utlovats: finska, svenska, engelska, och ryska.”

”Förutom att en fel stämpling leder till diskvalificering, kan även vistelse på ett förbjudet område leda till diskvalificering”, upplyser Mononen.

Förutom Mononen arbetar ett dussin talko-arbetare vid klagomuren.

« Tillbaka