Nuorten Jukolasta livelähetys

Nuorten Jukolan lähtöön on enää muutama viikko ja kilpailujärjestelut ovat kiivaimmilaan. Viimeisiä suunnitelmia viilaillaa ja varmistuksia tehdään. Tänä vuonna on luvassa myös jotain uutta. Nyt Nuorten Jukola on nähtävissä myös kotisohvilta. Tapahtumasta tullaan tekemään live-lähetys, sisältäen kuvaa niin kilpailukeskuksesta kuin maastosta täydennettynä GPS-seurannalla.

– Teemme yhteistyötä JWOC-tiimin kanssa ja uskon, että voimme tarjota hyvän lähetyksen. Kokonaisuus on tietysti nähtävissä myös kilpailukeskuksen screeniltä, kertoo Mikko Reitti, joka toimii samalla kisoijen kuuluttajana ja lähetyksen äänenä.

– Severi Eerolan johdolla pyrimme siihen, että voimme jakaa Nuorten Jukolan tunnelman kotisohville ja kisapaikalla näyttää yhä intensiivisemmin kilpailun kulkua. Kevyt kuvauskalusto myös takaa sen, että pystymme liikkumaan maastossa nopeasti ja samme kuvaa kaikilta osuuksilta, Reitti jatkaa.
Nuorten Jukolan kilpailukeskuksen alueella tehtävät rakennustyöt teettävät hieman päänvaivaa kilpailunjärjestäjille, mutta uskomme siihen, että onnistumme ratkaisemaan ongelmat niin, että toiminnot ovat kompaktisti ja myös toiminnallisesti lähekkäin. Kokonniemen maasto tarjoaa niin vauhdikasta kuin myös erittäin tarkkaa suunnistustusta.

– Maasto tarjoaa myös kuvauksen osalta hienoa mahdollisuuksia. Tarjolla on niin upeita kalioita kuin vaativampaa rinnettä. Kuten JWOC-lähetyksistä saatoimme nähdä, kalustolla pääsemme lähelle suunnistajia. Itselläni on luottavainen olo kokonaisuuden suhteen. Kun vielä Variksen Pekka vastaa GPS:stä ja Kokkens sekä Resultsalo tulospuolesta, on kokonaisuus taattua Jukolaa, kertoo Mikko Reitti.