Suomi 100 Venlojen juhlaviesti

https://www.youtube.com/watch?v=_TkatARhCIY

Suomi 100 Venlojen juhlaviesti suunnistetaan satavuotiaan Suomen kunniaksi. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemana on “yhdessä”. Juhlavuosi on avoin kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville. Jukola on kansainvälisen suunnistusperheen kohtauspaikka, johon saapuu osallistujia yli 20:sta maasta.

Suomesta tuli itsenäinen valtio 6. joulukuuta 1917. Joensuu-Jukola on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Suomi 100 Venlojen juhlaviesti on jo 40. Venlojen viesti. Naisten henkilökohtainen yhteislähtökilpailu Venlojen juoksu järjestettiin ensimmäisen kerran 1951 ja osanottajamäärien kasvaessa se muuttui Venlojen viestiksi vuonna 1978.

Joensuu-Jukolan suojelija on tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ottaa vastaan Joensuu-Jukolan sanoman, joka osoitetaan 100-vuotiaalle Suomelle. Sanoma on aikaisemmin pidetty salassa Jukolan voittajajoukkueen ankkurin maaliin saapumiseen saakka, mutta Joensuu-Jukolan osalta on tehty poikkeus, jotta sanomaan liittyvät perinteet voidaan liittää Suomen itsenäisyyden juhlaohjelmaan.

Ole osa elämystä aihetunnisteilla #joensuu #jukola ja #suomi100 Venlojen juhlaviesti.

100 puuntainta satavuotiaalle Suomelle

kuuset

Jukolan viestin suunnistajat – suomalaisen puhtaan luonnon ystävät – ovat vuodesta 1949 asti kokoontuneet kesän kauneimmalla hetkellä. He ovat rehdisti voittoa kilvoitellen vieneet viestiä läpi kesäyön ja kevätvihreiden metsien lintujen laulaessa. Kotimaan kauniissa luonnossa liikkuminen sitä kunnioittaen on Jukolan viestin tärkein arvo.

Joensuu-Jukola ja ENO-verkkokoulu istuttavat 100 puuntainta satavuotiaalle Suomelle puhtaan luonnon puolesta nyt ja tulevaisuudessa. ENO-verkkokoulu on kestävän kehityksen kansainvälinen verkkokoulu ja sen Tulevaisuuden kuusi –kampanja on myös osa Suomi 100 -ohjelmaa. Lue lisää: tulevaisuudenkuusi.fi.

Käytä aihetunnisteita #tulevaisuudenkuusi ja #suomi100.

Rakastu kesä­yöhön Jukolassa

Luonnon päivät 2017 on neljä luontoon yhdessä menemisen päivää satavuotiaan Suomen kunniaksi. Suomen itsenäisyyden juhlavuonna suomalaiset halutaan saada sukeltamaan talveen (4.2.2017), villiintymään keväästä (20.5.2017), rakastumaan kesäyöhön (17.6.2017) ja juhlimaan Suomen upeinta luontoa (26.8.2017) sata päivää ennen virallista itsenäisyyspäivää. Vuonna 2017 Suomesta tulee maailman ensimmäinen maa, joka virallisesti liputtaa luontonsa kunniaksi. Suomen luonnon päivänä 26.8.2017.

Joensuu-Jukolan lauantain 17.6.2017 on myös rakastu kesäyöhön -päivä, jolloin kaikki suomalaiset kutsutaan nauttimaan kesäyön tunnelmasta. Lue lisää luonnon päivistä ja muista kesäyön tapahtumista osoitteessa luonnonpaivat.fi.

Osallistu tapahtumiin tai lähde luontoon ystävien kanssa jakaen tunnelmia tunnisteella #luonnonpaivat ja  #suomi100.