Enolaislähtöinen ampumahiihtotähti Mari Laukkanen nähdään viikonloppuna SM-hiihdoissa Kontiolahdella

Kuva: Jesse Väänänen.

Joensuu-Jukolan tulevalta kisanäyttämöltä Enosta lähtöisin oleva ampumahiihtotähti Mari Laukkanen, 29, keskittyy tiukasti kauden viimeiseen puristukseen.

Ensi viikonloppuna Kontiolahdella kisattavissa maastohiihdon SM-kisoissa Enon Kisa-Poikia edustava Laukkanen haluaa ottaa itsestään vielä viimeiset puristukset irti ennen pientä hengähdystaukoa.

– Urheilijahan haluaa aina tehdä parhaan mahdollisen tuloksen, mutta yritän kuitenkin suhtautua tulevaan armeliaasti. Keho ja mieli käyvät läpi nyt melkoista myllerrystä, joka heijastuu kyllä normaalia kovempana väsymyksenä. Tuntuu, että jalat vielä jaksaisivat mutta päätä väsyttää, Laukkanen kertoilee muutama päivä ennen SM-kisoja.

Ampumahiihtokausi huipentui Holmenkollenin viikonloppuun, jossa Laukkanen nappasi uransa ensimmäiset maailmancupin voitot pikamatkalta ja takaa-ajosta. Yhteislähdössäkin Laukkanen oli kärkikahinoissa ja loppusijoitus oli lopulta kuudes.

– Kausi oli monivaiheinen ja täynnä monia tunteita. Lopulta tuloslista näyttää parin voiton ja MM-kisojen neljännen sijan myötä paremmalta kuin mitä oma tunne oli. Fyysisesti olin kyllä hyvässä kunnossa alusta loppuun, mutta laikat eivät tahtoneet kaatua halutulla tavalla, Laukkanen analysoi uransa parasta ampumahiihtokautta.

Holmenkollenin menestyksen jälkeen pyöritys on ollut eri tasolla. Tämä ja maajoukkueen ampumavalmentaja Asko Nuutisen poismeno ovat kutistaneet energiavarastoja myös henkiseltä puolelta.

– Holmenkollenin viikonloppuun liittyy niin paljon sekä ilon että surun tunteita, jotka tässä kauden loppuvaiheessa kyllä tyhjensivät entisestään tyhjää energiapankkia aika tehokkaasti.

Kontiolahden SM-hiihtojen jälkeen onkin aika ladata akkuja.

– Ensi viikolla saamme kotiimme Itävaltaan kylään ystäviäni ja veljeni. Sen jälkeen suuntaamme hetkeksi jonnekin lämpöön, Laukkanen suunnittelee.

Lue lisää:

Kontiolahden SM-hiihtojen kisasivut 

Mari Laukkasen kotisivut