Talkooviestit

Joensuu-Jukola 2017 starttaa lauantaina 17. kesäkuuta, ja näin ollen lauantai on myös talkooviestien julkaisupäivä. Talkooviesteissä kerrotaan mm. ajankohtaisista asioista sekä Joensuu-Jukolan järjestelyiden etenemisestä. Talkooviesti lähetetään jokaiselle Joensuu-Jukolan talkoorekisteriin ilmoittautuneelle talkoolaiselle aina kuun viimeisenä lauantaina, keväällä h-hetken lähestyessä useamminkin. Tiedotteet lähetetään Lyyti-järjestelmän kautta, ja joillakin tämä aiheuttaa sen, että sähköpostijärjestelmä arvelee viestin olevan roskapostia tai mainos. Kannattaa siis välillä tarkistaa omasta sähköpostista myös roskapostit sekä mainokset.

Talkooviesti 25.3.2017

Jukolan viestin kilpailukeskuksen rakentaminen tapahtuu viimeisten kahden viikon aikana ennen kilpailua. Rakentajina vapaaehtoiset talkoolaiset. Kuvat Ilkka Metsälä

Kevät tekee tuloaan, ja Joensuu-Jukolakin lähestyy vääjäämättä: enää alle kolme kuukautta! Talkoolaisia on ilmoittautunut mukaan tähän mennessä noin 600, joten lisää porukkaa tarvitaan vielä runsaasti. Talkoolaisia tarvitaan itse tapahtumaviikonlopun lisäksi myös rakennus- ja purkuhommiin ennen sekä jälkeen tapahtumaviikonlopun. Tehtäviä löytyy vielä joka lähtöön, joten kerrothan ihmeessä tutuille ja tuttaville mahdollisuudesta päästä mukaan osaksi ensi kesän huikeaa suurtapahtumaa!

Toistaiseksi talkoolaiset ollaan pystytty sijoittamaan valiokuntiin ensisijaisten toiveiden mukaan. Valiokuntien vastaavat tulevat ottamaan yhteyttä omiin talkoolaisiinsa huhtikuun aikana sähköpostilla tai puhelimitse.

Kysytyimmät kysymykset

Sähköpostitse sekä Facebookin kautta on saapunut kyselyitä mm. talkoolaisten majoitukseen, kyydityksiin ja parkkipaikkaan liittyen. Tässäpä tiivistettynä vastaukset kysytyimpiin kysymyksiin!

Joensuu-Jukolan talkoolaisille on varattu majoitukseen kaksi luokkahuonetta yläkoulun tiloista. Luokkatilaa on vain vähän, joten talkoolaisille on järjestetty lisäksi teltta-alue, johon voi laittaa oman teltan maksutta. Talkoolaisille on järjestetty myös maksuton bussikuljetus Joensuun ja Enon välille, ja bussi kulkee jo perjantaina 16.6. hieman harvemmilla vuoroilla, lauantaina ja sunnuntaina tiheämpään tahtiin. Henkilöautolla saapuville parkkialue sijaitsee n. 4 kilometrin päässä kilpailukeskuksesta, mutta talkoolaisille on järjestetty maksuton bussikuljetus myös parkkipaikoilta kilpailukeskukseen.

Nämä sekä muut talkoisiin liittyvät asiat kootaan piakkoin Talkoolaisten käsikirjaan Talkoolaiset-otsikon alle Jukolan nettisivuille. Jos ennen sitä herää vielä kysymyksiä, voi esimerkiksi laittaa sähköpostia osoitteeseen talkoot.2017@jukola.com tai soittaa Jukola-toimistoon, puh. 055 231 1134 (arkisin klo 9-14).

Talkoolaisten Facebook-ryhmä

Talkoolaisia varten on perustettu Facebookiin uusi ryhmä, joka löytyy nimellä ”Joensuu-Jukola 2017 talkoolaiset”. Ryhmä on tarkoitettu kaikille rekisteriin ilmoittautuneille talkoolaisille, ja tätä kautta onnistuu helposti tiedon kulku järjestäjiltä talkoolaisille ja päinvastoin. Henkilökohtaiset viestit kannattaa hoitaa jatkossakin sähköpostilla, mutta yleisten ilmoitusten julkaisu ja keskustelu tehdään helpommaksi Facebookin avulla. Tärkeät tiedotusasiat kerrotaan tuttuun tapaan myös sähköpostilla ja tarvittaessa puhelimitse. Jos siis käytät Facebookia, niin käy toki liittymässä ryhmään mukaan! Jäsenet hyväksytään ryhmään sitä mukaa, kun talkoolaisrekisteristä varmistetaan jäsenen ilmoittautuminen talkoolaiseksi.

Ihanaa alkavaa kevättä!

Meri Karppanen
Talkoovastaava
044 501 6511
talkoot.2017@jukola.com

Talkooviesti 25.2.2017

https://www.youtube.com/watch?v=FejS4vlszN8

Talkoovastaavan terveiset

Opiskelen viimeistä vuotta restonomiksi Karelia-ammattikorkeakoulussa, ja hoidan talkoovastaavan tehtäviä työharjoittelun muodossa. Joensuu-Jukolan talkoovastaavana olen vastuussa mm. talkooviesteistä, talkoorekisteristä, yleisestä rekrytoinnista sekä muista talkoisiin liittyvistä asioista. Kesän koittaessa vastuullani on Talkoopiste, eli talkoolaisten ”info”, josta talkoolainen voi löytää kaiken tarvittavan talkooasusta kulkupasseihin.

Talkoolaisten rekrytointiin käytetään Joensuu-Jukolassa monia keinoja. Valiokuntien oman rekrytoinnin ohella julkaisemme Facebookissa rekrytointiviestejä sekä kerromme talkoomahdollisuudesta mm. paikallisille urheiluseuroille. Lisäksi järjestämme yhdessä restonomiopiskelijoiden kanssa kevään aikana pieniä pop up -tapahtumia muutaman paikallisen tapahtuman yhteydessä. Näiden pop up -pisteiden tarkoituksena on lisätä Joensuu-Jukolan näkyvyyttä ja vauhdittaa talkoolaisten rekrytointia. Pop up -idea koeajettiin jo syksyllä Itä-Suomen yliopiston hyvinvointipäivillä, jonka jälkeen tarkempi suunnittelu ja kehitystyö alkoi. Kirjoitan myös opinnäytetyöni näistä pop up -tapahtumista.

Talkoolaisia on tähän mennessä ilmoittautunut noin 500, eli 1000 talkoolaista tarvitaan vielä mukaan Joensuu-Jukolaan. Laita siis viidakkorumpu soimaan ja kerro ihmeessä perheelle, tutuille, kavereille ja kaimoille upeasta mahdollisuudesta päästä mukaan toteuttamaan yhtä tämän vuoden huikeimmista suurtapahtumista! Haluan myös kiittää kaikkia teitä, jotka olette jo tässä vaiheessa ilmoittautuneet mukaan tapahtuman järjestelyihin. Jokaisen työpanos on tärkeä, kun teemme yhdessä Joensuu-Jukolasta onnistuneen tapahtuman ja ikimuistoisen elämyksen. Jos kysymyksiä herää liittyen talkooasioihin, kysy rohkeasti! (Yhteystiedot talkooviestin lopussa)

Ajankohtaista

Suunnitteilla on vapaaehtoistoimijoita koskeva tutkimus, jota Jyväskylän yliopisto on toteuttamassa. Osallistuminen tutkimukseen on vapaaehtoista, ja kaikki käsiteltävä tieto suojataan niin, ettei ulkopuoliset pääse siihen käsiksi. Yksittäiset henkilöt eivät ole tunnistettavissa tutkimusaineistosta. Tutkimuksen tuloksia hyödynnetään tulevien liikunta- ja urheilutapahtumien toteuttamisessa etenkin Pohjois-Karjalassa.

Ensimmäinen ilmoittautumisporras sulkeutui 1.2.2017, ja ilmoittautuneiden joukkueiden määrä oli huikea. Jo tässä vaiheessa joukkueita on mukana yhteensä 2440, ja tavoitteena onkin osallistujaennätys. Kilpailujohtajan ajatuksia ensimmäisen ilmoittautumisportaan jälkeen.

Yhteistyökumppanuudet

Yhteistyökumppaneillamme on tärkeä merkitys Joensuu-Jukolan onnistumisessa. Yhdentoista osuusisännän (Venlojen viesti: Karjalainen/Punamusta/Laakkonen, Motonet, Mehiläinen ja Joensuun kaupunki, Jukolan viesti: Rakennustoimisto Eero Reijonen, Stora Enso, Pohjois-Karjalan Sähkö, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Abloy, John Deere Forestry ja Puolustusvoimat) lisäksi mukana on suuri joukko muita yhteistyökumppaneita. Yhteistyökumppanuudet tarjoavat niin suoraa taloudellista tukea kuin tavaraa ja palveluita Joensuu-Jukolan järjestelyjen tueksi. Yhteistyöllä saadaan varmasti tänäkin vuonna upea tapahtuma aikaiseksi!

Suunnistuskarttojen pussitustalkoot

Karttojen pussitustalkoot aloitetaan torstaina 16.3 klo 10 Kanervalan koululla osoitteessa Vanamokatu 26, Joensuu. Työtä tehdään kahdessa vuorossa, aamupäivävuorossa (alustavasti klo 10-14) sekä iltavuorossa (klo 17-20). Työvuoron vahvuus on 8-10 henkeä. Ei tarvitse sitoutua koko savottaan, sillä yksikin tehty työvuoro jo auttaa. Työ sopii kaikille yli 10-vuotiaille, mutta sorminäppäryyden ja huolellisuuden lisäksi myös suunnistustietämyksestä on etua.
Kartanpussituksen päälliköinä ovat Raimo Hulmi ja Irja Suomalainen. Työvuorojen järjestelyjen takia toivotaan ilmoittautumisia etukäteen Irjalle sähköpostilla irja.a.suomalainen@gmail.com tai soittamalla 050 305 3740.

Talkoolaisten Facebook-ryhmä

Talkoolaisia varten on perustettu Facebookiin ryhmä, joka löytyy nimellä ”Joensuu-Jukola 2017 talkoolaiset”. Ryhmä on tarkoitettu kaikille rekisteriin ilmoittautuneille talkoolaisille, ja tätä kautta onnistuu helposti tiedon kulku järjestäjiltä talkoolaisille ja päinvastoin. Henkilökohtaiset viestit kannattaa hoitaa jatkossakin sähköpostilla, mutta yleisten ilmoitusten julkaisu ja keskustelu tehdään helpommaksi Facebookin avulla. Tärkeät tiedotusasiat kerrotaan tuttuun tapaan myös sähköpostilla ja tarvittaessa puhelimitse. Jos siis käytät Facebookia, niin käy toki liittymässä ryhmään mukaan!

Talkoolaiseksi Kontiolahden Urheilijoiden kilpailuihin

Kontiolahden Urheilijat järjestää tänäkin talvena ja keväänä talkoovoimin monia hiihto- ja ampumahiihtokilpailuja, mm. ampumahiihdon maailmancupin 6.3.-13.3. (kilpailupäivät pe, la ja su) sekä maastohiihdon sm-kisat 31.3.-2.4. Talkoolaisia tarvitaan, joten tässäpä on siis loistava mahdollisuus päästä osaksi huikeita hiihtokisoja!
Jos haluat päästä talkoolaiseksi KontUn tapahtumiin, ota yhteyttä sähköpostilla bktalkoo@gmail.com tai soita 0400 286 352 (Tiia Boman). Voit myös täyttää ilmoittautumislomakkeen suoraan netissä.

Pirteitä pakkaspäiviä!

Meri Karppanen
Talkoovastaava
044 501 6511
talkoot.2017@jukola.com

Talkooviesti 28.1.2017

Louna-Jukolan tunnelmaa. Kuva: Jukka Lämsä.
Kuva: Jukka Lämsä.

Suunnistuskarttojen pussitustalkoot

Karttojen pussitustalkoot aloitetaan torstaina 16.3 klo 10 Kanervalan koululla osoitteessa Vanamokatu 26, Joensuu. Pussitettava karttamäärä on suuri, karttapino yltää reilusti lattiasta kattoon. Urakka kestää useita viikkoja huhtikuun puolelle saakka. Työtä on tarkoitus tehdä kahdessa vuorossa, aamupäivävuorossa (alustavasti klo 10-14) sekä iltavuorossa (klo 17-20). Työvuoron vahvuus on 8-10 henkeä. Ei tarvitse sitoutua koko savottaan, sillä yksikin tehty työvuoro jo auttaa. Työ sopii kaikille yli 10-vuotiaille, sorminäppäryydestä ja huolellisuudesta on etua. Luontaisetuna hyvää juttuseuraa sekä kahvi- ja mehutarjoilu.

Kartanpussituksen päälliköinä ovat Raimo Hulmi ja Irja Suomalainen. Työvuorojen järjestelyjen takia toivotaan ilmoittautumisia etukäteen Irjalle sähköpostilla irja.a.suomalainen@gmail.com tai soittamalla 050 305 3740.

Talkoolaiseksi Kontiolahden Urheilijoiden kilpailuihin

Kontiolahden Urheilijat järjestää tänäkin talvena ja keväänä talkoovoimin monia hiihto- ja ampumahiihtokilpailuja:
– Ampumahiihdon kansalliset / IBU Cupin testikisa 11.2.-12.2.2017
– IBU-Cup -kilpailu 2.3-5.3.2017 (kilpailupäivät to, la ja su)
– Ampumahiihdon maailmancup 6.3.-13.3.2017 (kilpailupäivät pe, la ja su)
– Ampumahiihdon kansainvälinen Masters-kisa 15.-19.3.2017
– Maastohiihdon SM-kisat 31.3-2.4.2017
– Rulla-ampumahiihdon SM-kisat 16.-17.9.2017

Jos haluat päästä talkoolaiseksi KontUn tapahtumiin, ota yhteyttä sähköpostilla bktalkoo@gmail.com tai soita 0400 286 352 (Tiia Boman). Voit myös täyttää ilmoittautumislomakkeen suoraan netissä.

Lisätietoja KontUn talkooasioista löytyy osoitteesta: biathlon-kontiolahti.fi.

Ravintolavaliokunnan tilannekatsaus

Tässä osiossa kerromme aina jonkin valiokunnan järjestelyiden tilanteesta. Tällä kertaa omasta valiokunnastaan kertoo ravintolavaliokunnan vastaava Hanna Haapalainen.

Ravintolapuolella asiat etenevät hyvin. Joensuu-Jukolassa on panostettu ravintolatoimintojen uudistamiseen mm. uudistamalla ruokalistaa. Isosta grillistä saa maittavia annoksia isoon ja pikkunälkään. Vegegrilli tarjoaa kasvisruoan ystäville maukkaita elämyksiä.

Ravintolavaliokunta toteuttaa kattavat ravintola-, grilli- ja kahvilapalvelut Joensuu-Jukolassa. Toimitsijoiden tehtävänä on huolehtia kilpailukeskuksessa kaikkien ravintolatoimintojen palveluista ja ruokahuoltoon liittyvistä tehtävistä. Työtehtäviä ravintolavaliokunnassa on aina kassan hoitamisesta ruoanjakoon, kahvin valmistamiseen tai astiahuoltoon. Toimitsijatarve on noin 300 talkoolaista, ja ravintolavaliokuntaan otetaan mielellään asiakaspalveluhenkisiä ja innokkaita talkoolaisia kisaviikonlopulle.

Talkoolaisten Facebook-ryhmä

Talkoolaisia varten on perustettu Facebookiin uusi ryhmä, joka löytyy nimellä ”Joensuu-Jukola 2017 talkoolaiset”. Ryhmä on tarkoitettu kaikille rekisteriin ilmoittautuneille talkoolaisille, ja tätä kautta onnistuu helposti tiedon kulku järjestäjiltä talkoolaisille ja päinvastoin. Henkilökohtaiset viestit kannattaa hoitaa jatkossakin sähköpostilla, mutta yleisten ilmoitusten julkaisu ja keskustelu tehdään helpommaksi Facebookin avulla. Tärkeät tiedotusasiat kerrotaan tuttuun tapaan myös sähköpostilla ja tarvittaessa puhelimitse. Jos siis käytät Facebookia, niin käy toki liittymässä ryhmään mukaan! Jäsenet hyväksytään ryhmään sitä mukaa, kun talkoolaisrekisteristä varmistetaan jäsenen ilmoittautuminen talkoolaiseksi.

Mukavia pakkaspäiviä!

Meri Karppanen
Talkoovastaava
044 501 6511
talkoot.2017@jukola.com

Talkooviesti 23.12.2016

https://www.youtube.com/watch?v=WoszZbLWrJo#action=share

Joensuu-Jukola 2017 starttaa jo alle puolen vuoden päästä! Talkoolaisia on tähän mennessä ilmoittautunut noin 320. Matkaa 1500 talkoolaiseen on vielä, kerrothan siis tutuillesi upeasta mahdollisuudesta päästä osaksi elämystä! Kilpailijoiden ilmoittautuminen puolestaan avautui joulukuun alussa, ja tähän mennessä joukkueita on ilmoittautunut 331.

Suomi 100

Vuosi vaihtuu viikon päästä, ja vuonna 2017 juhlitaan 100-vuotiasta itsenäistä Suomea. Suomi 100 -juhlavuoteen kuuluu monia tapahtumia, ja yksi niistä on ensi vuoden Venlojen viesti, Suomi 100 Venlojen juhlaviesti.

Juhlavuosi näkyy Joensuu-Jukolassa monin eri tavoin. Tapahtuma-alueelle istutetaan 100 puuntainta yhteistyössä ENO-verkkokoulun ja Tulevaisuuden kuusi -kampanjan kanssa. Lisäksi jokainen osallistuja saa muistoksi puunsiemeniä Jukolan viestin sanomalla varustetussa pussissa. Kilpailumaastosta ja Pörövaarasta tehdään myös kartat, jotka kuvaavat aluetta sadan vuoden takaa.

Viestintävaliokunnan tilannekatsaus

Tässä osiossa kerromme aina jonkin valiokunnan järjestelyiden tilanteesta, ja tällä kertaa omasta valiokunnastaan kertoo viestintävaliokunnan vastaava Juuso Metsälä.

Viestintävaliokunta vastaa Joensuu-Jukolan ulkoisesta viestinnästä. Viestintä tukee johtamista ja markkinointia. Viestinnän tavoitteena on kannustaa osallistumaan Joensuu-Jukolaan kilpailijana, talkoolaisena ja katsojana paikan päällä, TV:n ääressä sekä sosiaalisessa mediassa. Jokainen osallistuja on meille yhtä tärkeä!

Internetsivut sekä Facebook, Twitter, Instagram ja YouTube ovat Jukolan viestinnän tärkeimmät omat kanavat. Lisäksi mahdollistamme median sujuvan työskentelyn ennen kisaa ja kisan aikana. Viestintävaliokuntaan otetaan mielellään asiakaspalveluhenkisiä ja kielitaitoisia talkoolaisia kisaviikonlopulle. Valokuvaus- ja kirjoitustaitoiset toivotetaan myös tervetulleiksi.

Jokainen Joensuu-Jukolan tekijä voi auttaa talkoolaisten rekrytoinnissa ja Jukolan markkinoinnista sosiaalisessa mediassa. Ihmiset luottavat eniten omiin kokemuksiin, toiseksi ystävien mielipiteisiin ja vasta kolmantena perinteiseen mediaan. Jakamalla Jukolan julkaisuja sosiaalisessa mediassa tai kirjoittamalla välillä omia kuulumisia Jukolaan liittyen teet erittäin tärkeää työtä Jukolan hyväksi! Voit aloittaa Joensuu-Jukolan ensimmäisestä esittelyvideosta!

Joensuu-Jukola verkossa ja somessa

Joensuu-Jukola on somessa #joensuu #jukola ja Suomi 100 Venlojen juhlaviesti taas #suomi100 Venlojen juhlaviesti.

jukola.com

facebook.com/jukolanviesti

twitter.com/JukolanViesti

instagram.com/jukolanviesti

Rauhallista joulua ja onnea uuteen vuoteen 2017!

Meri Karppanen
Talkoovastaava
044 501 6511
talkoot.2017@jukola.com

Talkooviesti 26.11.2016

Yle www
Kuva: Ylen Lappee-Jukolan TV-lähetystä seurasi läpi yön keskimäärin 260 000 katsojaa. Venlojen ja Jukolan viestin TV-lähetykset ovat katsottavissa Ylen Areenassa: Venlojen viesti ja Jukolan viesti.

Jouluun on alle kuukausi, ja Joensuu-Jukolan järjestelyt etenevät edelleen vauhdilla. Kilpailijoiden ilmoittautuminen avautuu ensi viikon torstaina 1.12. Talkoolaisia on ilmoittautunut tähän mennessä mukaan noin 280, mutta lisää talkoolaisia tarvitaan vielä runsaasti. Kerrothan siis tutuillesi mahdollisuudesta päästä mukaan!

Yhteistyö Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa

Joensuu-Jukolan järjestelyistä osa tehdään yhteistyössä eri oppilaitosten, muun muassa Karelia-ammattikorkeakoulun, kanssa. Kareliasta puurakentamisen puoli tulee suunnittelemaan ja toteuttamaan Jukolaportit yhteistyössä ammattiopiston kanssa. Lisäksi uusiutuvan energia-painoalan puolelta on tulossa CHP-yksikkö. Media-alalta on tulossa yksi opiskelija harjoitteluun, talkoovastaavana toimii puolestaan matkailualan työharjoittelija, ja myös liiketalouden opiskelija saattaa tulla harjoitteluun meille. Matkailualan opiskelijat ovat suunnitelleet pääsihteerin ja talkoovastaavan apuna mm. markkinointiin tarkoitettuja pop-up-pisteitä sekä suunnistusmatkailuhankkeeseen liittyvää tuotteistamista. Lisäksi olemme tekemässä yhteistyötä terveyden- ja sairaanhoitajien kanssa ensiapuun liittyen.

Suma -hanke

Kalevan Rastilla on osana Joensuu-Jukolaa käynnissä Suunnistuksesta matkailutuote (Suma)-hanke, joka saa rahoitusta Pohjois-Karjalan tulevaisuusrahastosta. Hankkeen avulla haluamme käynnistää toimenpiteitä tukemaan Pohjois-Karjalan matkailun teema- ja toimenpideohjelmaa, johon on kirjattuna suunnistuksen hyödyntäminen Pohjois-Karjalan liikunta- ja tapahtumamatkailun vetovoimatekijänä.

Suma -hankkeen tavoitteina on parantaa Pohjois-Karjalan näkyvyyttä suunnistajien ja suunnistusta harrastavien keskuudessa sekä kehittää suunnistusmatkailuun sopivia tuotteita. Osana Suma -hanketta Joensuu-Jukolan pääsihteeri vieraili Petroskoissa suunnittelemassa tulevaa yhteistyötä Karjalan tasavallan suunnistuspiirin ja vapaaehtoiskeskuksen edustajien kanssa. Lisäksi Joensuu-Jukola 2017 on solminut yhteistyösopimuksen kiinalaisten kumppaneiden kanssa, jotta saamme ensi kesänä mahdollisesti useamman joukkueen osallistumaan Joensuu-Jukolaan ja tulevien vuosien Jukolan viesteihin.

Areenatuotantovaliokunnan tilannekatsaus

Tässä osiossa kerromme aina jonkin valiokunnan järjestelyiden tilanteesta, ja tällä kertaa on vuorossa areenatuotannon tilannekatsaus. Areenatuotannon järjestelyistä kertoo valiokunnan päällikkö Timo Lipponen.

Järjestelyjen osalta ollaan hyvin aikataulussa, ja järjestelyt jatkuvat edelleen erilaisten asioiden suunnittelulla. Muun muassa yhteistyösopimuksia on tehty meille tärkeiden toimintojen kanssa. Areenatuotannon tehtävähän on tuottaa viihdyttävää, luotettavaa ja ajan tasalla olevaa tietoa kilpailutapahtumasta katsojille paikan päällä sekä TV:n välityksellä kilpailua seuraaville. Työskentelemme yhdessä TV-tuotantoyhtiön ja YLE:n kanssa. Talkoolaisia tarvitaan erilaisiin tehtäviin avustamaan TV- tuotantoa ja radiolähetystä, sekä areenatuotannon tilojen rakentamisessa. Lisäksi meidän vastuullamme on GPS- laitteiden jako viestien kärkijoukkueille. Tähän tehtävään tarvitaan myös useita talkoolaisia. Kaikille talkoolaisille annetaan hyvä perehdytys tehtäviin, joten toivotan kaikki asiasta kiinnostuneet tervetulleeksi areenatuotannon talkootiimiin. Olen tavattavissa avointen ovien päivänä Kalevan Rastin toimistolla, joten silloin kannattaa tulla paikalle, niin kerron lisää areenatuotannosta ja sen tarjoamista talkootehtävistä.

Mukavaa joulun odotusta!

Meri Karppanen
Talkoopäällikkö

Talkooviesti 29.10.2016

Jukola.com artikkelin pääkuva tunnelma
Kuva: Kimmo Hirvonen. Jukolan tunnelmaa kuvaillaan ainutlaatuiseksi ja se on vaikuttava kokemus aina niin ensikertalaiselle kuin kokeneelle kävijälle.

Kilpailujohtajan terveiset

Hyvä Joensuu -Jukolan talkoolainen,

Joensuu-Jukola 2017 tapahtumaan on aikaa vajaat kahdeksan kuukautta. Järjestelyt etenevät hyvässä myötätuulessa. Paljon on tehtyä työtä jo takana, mutta edessä on vielä monta järjestelyihin liittyvää tehtävää. Joensuu-Jukolan organisaatio on jaettu valiokuntiin. Valiokunnilla on omat vastuuhenkilönsä, jotka ohjaavat valiokuntakohtaisesti järjestelyiden etenemistä.

Joensuu-Jukolan järjestelyihin tarvitsemme arvioidemme mukaan 1500 talkoolaista. Talkoolaisia on tähän mennessä ilmoittautunut mukaan noin 230, joten monta mielenkiintoista tehtävää on siis edelleen vapaana! Tarvitsemme talkoolaisia ennen tapahtumaa, tapahtuman aikana sekä tapahtuman jälkeen.

Haastankin kaikki tämän viestin saajat innostamaan lähipiiristä uusia toimijoita mukaan Joensuu-Jukolan järjestelyihin. Suomi 100 teeman mukaisesti –YHDESSÄ– saamme aikaan onnistuneen Joensuu-Jukola 2017 -tapahtuman.

Talkoolaiseksi pääsee mukaan ilmoittautumalla www.jukola.com/2017 -sivujen kautta Lyyti- talkoorekisteriin tai ottamalla puhelimella yhteyttä Joensuu-Jukolan toimistolle.

Ole osa elämystä!

Arja Makkonen, kilpailunjohtaja

Tiedonsiirtokokous

Tänään järjestettiin Joensuu-Jukolan isännöimä perinteinen Jukolan tiedonsiirtokokous. Tiedonsiirtokokoukseen osallistui kaikkiaan lähes 200 osallistujaa kuudesta eri Jukolan viestistä ja Jukolan viestin taustayhteisöistä. Joensuu-Jukolan organisaatiosta tiedonsiirtokokoukseen osallistui 82 henkilöä kuulemaan kokemuksia ja ottamaan vinkkejä Enossa 17.-18.6.2017 järjestettävään suunnistuksen suurtapahtumaan liittyen.

Jukola-kokous on Jukolan johtojärjestelmään kuuluva edellisen viestin kritiikki-, koulutus- ja tiedonsiirtotilaisuus. Joensuussa järjestetyssä Jukolan tiedonsiirtokokouksessa Lappee-Jukola 2016 järjestelyorganisaatio kertoi omat Jukola -kokemuksensa tuleville järjestäjille. Tiedonsiirtokokous oli myös erinomainen tilaisuus henkilökohtaisten kontaktien luomisessa ja verkostoitumisessa. Saimme Lappee-Jukolan järjestäjiltä runsaasti vinkkejä ja neuvoja, joista on varmasti meille paljon hyötyä.

Ympäristö- ja huoltovaliokunnan tilannekatsaus

Tässä osiossa kerromme aina jonkin valiokunnan järjestelyiden tilanteesta, ja tällä kertaa omasta valiokunnastaan kertoo ympäristö- ja huoltovaliokunnan ympäristövastaava Sari Jormanainen (sari.jormanainen@jukola.com).

Jukolan viesti haluaa profiloitua ympäristötietoisena ja kestävää liikuntakulttuuria edistävänä tapahtumana. Joensuu-Jukolassa meitä ohjaa ympäristöystävällisyyteen Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä. Tavoitteina meillä ovat jätemäärän vähentäminen ja lajittelun kehittäminen, yhteiskuljetusten suosiminen ja erilliskuljetusten väheneminen, sekä ympäristötietoisuuden lisääminen järjestelyorganisaatiossa ja osallistujien keskuudessa. Jokainen valiokunta toteuttaa ympäristötavoitteita omassa työssään, mikä näkyy esimerkiksi oman maakunnan osaamisen ja tuotteiden suosimisena, biohajoavien materiaalien käyttönä sekä ympäristöasioista viestimisenä.

Tapahtumassa ympäristöasiat näkyvät mm. ympäristöagenttien työnä lajittelupisteillä. Myös kaikki talkoolaiset saavat lyhyen mutta ytimekkään ympäristöinfon osana talkoolaiskoulutusta. Tervetuloa tekemään kestävää Joensuu-Jukolaa!

Mukavaa loppusyksyä!

Meri Karppanen
Talkoopäällikkö

Talkooviesti 24.9.2016

Ilmakuva Mika Surakka web
Kuva: Mika Surakka. Harpatinvaaran kisamaastoa.

Syksy on saapunut, ja Joensuu-Jukolan järjestelyt etenevät kovaa vauhtia. Talkoolaisia on ilmoittautunut tähän mennessä mukaan jo noin 180, mutta matkaa 1500 talkoolaiseen on vielä. Kerrothan siis tutuillesi mahdollisuudesta päästä mukaan!

Ilmoittauduttuasi talkoolaiseksi sait siitä sähköpostiisi vahvistuksen. Säilytä vahvistusviesti, sillä siinä olevan linkin kautta pääset tarvittaessa muokkaamaan ilmoittautumislomakkeesi tietoja.

Ajankohtaista

Itä-Suomen Liikuntaopiston (ISLO:n) opiskelijat ovat tänä syksynä iltarasteilla edustamassa Joensuu-Jukolaa ja mm. rekrytoimassa talkoolaisia. Seuraavat iltarastit, joissa ollaan näkyvillä, järjestetään 1.10. (Tukholmanlammet), 8.10. (Palokangas) ja 29.10. (Repokallio).

Johtoryhmän terveiset

Jukolan johtoryhmä vieraili Joensuussa ja Enossa 20.9. tutustumassa kilpailukeskukseen ja järjestelyjen tilanteeseen. Johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen totesi johtoryhmän puolesta illalla pidetyn järjestelytoimikunnan kokouksen yhteydessä, että Joensuu-Jukolan järjestelyt näyttävät etenevän hyvin, ja yhteishenki järjestelyorganisaatiossa on hyvä. Enon kilpailukeskus tulee olemaan hieman ahdas, mutta toivottavasti se näkyy positiivisesti myös tapahtuman iloisessa tunnelmassa.

Kartta- ja ratavaliokunnan tilannekatsaus

Tässä osiossa kerromme jonkin valiokunnan järjestelyiden tilanteesta, ja ensimmäisenä ääneen pääsee kartta- ja ratavaliokunta. Valiokunnan vetäjä Jussi Silvennoinen kertoi, millä mallilla järjestelyt ovat tässä vaiheessa.

Jukolan viestin kartta- ja ratavaliokunnan sektori on melko suurelta osalta ”hys-hys-toimintaa”. Moni kuulisi mielellään jo nyt kaikki tarkat suunnitelmat – minkä näköinen on kisakartta, missä on ykkösrasti tai missä on TV-kameran paikka. Moni salaisuus paljastuu kuitenkin vasta kisaviikonloppuna – osa vasta sunnuntaiaamuna 18.6.2017.

Mutta vaikka KR-valiokunnan toiminnasta ei paljon toreilla puhutakaan, on homma hyvällä mallilla jo nyt, yhdeksän kuukautta ennen H-hetkeä. Kartta on ollut valmis jo hyvän aikaa, ei sitä tosin ole vielä paperille painettu. Radat on suunniteltu, ja niitä on luottohenkilöiden toimesta koejuostu sekä päivällä että yöllä. Rastipisteet on merkitty maastoon, ja rastipukkien teko on parhaillaan käynnissä. Rastipukithan pitää saada pystyyn ennen maaston routaantumista.

Tällä hetkellä on Enon suunnalla innokkaimpien kilpailijoiden käytettävissä viisi eri harjoituskarttaa ja -rataa. Nuo harjoitusmaastot ovat saman tyyppisiä kuin Harpatti. Kisamaasto on julistettu harjoittelukieltoon jo pari vuotta sitten, mutta tosissaan Venlojen tai Jukolan voittoa tavoittelevat joukkueet käyvät harjoitusleirillä Enon seudulla joko tänä syksynä tai ensi keväänä. Jukola-toimisto myy harjoituskarttoja kaikille halukkaille muutamalla eurolla.

KR-valiokunnan touhut lisääntyvät kevättalvella, kun uunituore kartta saadaan ulos painokoneesta. Niitä karttoja onkin sitten aikamoinen pino käsiteltäväksi. Pinon korkeus on arviolta kolme metriä! Muutaman huhtikuisen talkooviikon aikana kartat tarkastetaan, numeroidaan, pussitetaan sekä lajitellaan joukkueittain. Toukokuussa rakennetaan maastoon yhtä ja toista, ja kesäkuussa viedään maastoon rastit ja iso läjä tietoteknisiä vimpaimia.

KR-valiokunnan ydinryhmässä on kymmenen henkilöä, ja kullakin on oma vastuualue. Kisaviikonloppuna porukka kasvaa noin satapäiseksi, kun valiokunnan tehtäviin kuuluu muun muassa maastossa olevat juomapaikat sekä myös ”metsänvartijan” tehtävät. Nämä metsänvartijat kiertävät koko kisan ajan maastossa ja huolehtivat siitä, että rastit pysyvät kunnossa. Samalla he hiukan tarkkailevat kilpailijoita mahdollisten ensiaputilanteiden varalta.

Iloisia syyspäiviä toivottaa,

Meri Karppanen
Talkoopäällikkö

Talkooviesti 27.8.2016

https://www.youtube.com/watch?v=U5JhJ5SMatg#action=share

Hienoa, että olet jo mukana rakentamassa kanssamme Jukolan viestiä 2017. Tehdään yhdessä tapahtumasta ikimuistoinen!

Talkoolaisia on tähän mennessä ilmoittautunut mukaan noin 150. Talkoolaisia Joensuu-Jukolan järjestämiseen tarvitaan yhteensä 1500, joten vinkkaathan kavereille ja tutuille mahdollisuudesta päästä mukaan!

Ilmoittauduttuasi talkoolaiseksi sait siitä sähköpostiisi vahvistuksen. Säilytä vahvistusviesti, sillä siinä olevan linkin kautta pääset tarvittaessa muokkaamaan ilmoittautumislomakkeesi tietoja.

Missä mennään?

Suunnistuksen suurtapahtuman järjestelyt etenevät hyvää vauhtia valiokunnissa. Apua järjestelyihin saamme muun muassa oppilaitosyhteistyöstä. Puolustusvoimat ovat merkittävin yhteistyökumppani Joensuu-Jukolan järjestelyissä, ja heidän kanssaan allekirjoitetaan sopimus lokakuussa. Myös enolaiset ovat kiinnostuneita tapahtuman järjestelyistä, ja seuraava Enon asukasilta järjestetäänkin Enossa 30.8.

Aurinkoisia alkavan syksyn päiviä!

Meri Karppanen
Talkoovastaava