Suunnista Joensuuhun opiskelemaan

Kuva: Kimmo Metsälä. SK Pohjantähden Marika Teini opiskelee Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa.

Joensuu on nuorekas opiskelu- ja urheilukaupunki. Urheilun ja opiskelun yhdistämisessä auttaa  Joensuun Urheiluakatemia, joka on osa Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman urheiluakatemiaverkostoa.

Taas on se aika vuodesta, kun yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaku on käynnistynyt. Nuoret ovat suurten päätösten edessä, kun valinta koulutusalasta ja opiskelukaupungista on käden ulottuvilla.

Joensuussa joka kolmas asukas on opiskelija ja näin ollen Pielisjoen varrella virtaa nuorta energiaa. Tapahtumia opiskelijoille järjestetään laidasta laitaan muun muassa opiskelijatutoreiden ja Joensuun kaupungin puolesta läpi vuoden. Olit sitten kiinnostunut musiikista, urheilusta tai haluat muuten vaan tutustua uusiin ihmisiin tapahtumien kautta, niin täällä se onnistuu. Nuorekkaat kahvilat ja ravintolat ja hyvät lenkkipolut silmää miellyttävillä maisemilla, ovat myös oiva tapa irrottautua arjesta.

Joensuun koulutustarjonnassa on monipuolinen valikoima aloja mihin juuri sinä voit hakea. Yliopisto tarjoaa 13 eri koulutusalaa ja Karelia-ammattikorkeakoululla tarjolla niitä on 21, aina monimuodosta päiväopetukseen.

Opiskelijaturvallinen kaupunki Joensuu pitää uusista opiskelijoista hyvän huolen ja ottaa heidät avosylin vastaan. Hae siis opiskelemaan Idän lämpöön!

Lisätietoja:

Marika Teinin blogi: Tuu sääki Joesuuhu!

Itä-Suomen yliopiston koulutusvaihtoehdot ja huippu-urheilijana yliopistossa

Karelia-amattikorkeakoulun koulutusvaihtoehdot ja huippu-urheilijana ammattikorkeakoulussa