Ratamestarin mietteitä

Tämän vuoden Nuorten Jukola juostaan Mutaanmäen ja Kulomäen mäki-/kalliomaastoissa. Ensimmäiset rastit ovat Mutaanmäellä n. 40-50 m korkeammalla kuin kilpailukeskus. Osa radoista käy myös Kulomäellä, jolloin reiteille tulee kokonaisnousua n. 150-200 m, joten kaikkia voimia ei kannata vielä käyttää alkuviitotuksella. Koska maasto nousee heti kilpailualueelta paljon ylöspäin, että lähellä kilpailukeskusta on varsin tiheää, niin tämän vuoden kisassa ei ole yleisörastia. Sitä vastoin jokaisella osuudella on ainakin yksi online-rasti viimeisen rastin lisäksi.

Maastossa kulkee ulkoilureittejä, joihin voi tukeutua . Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, että kulkee oikeaa uraa oikeaan suuntaan, rinteiltä/ tiheiköstä uralle tullessa on helppo tehdä samaistusvirheitä.

Mutaanmäellä on vanha täytetty kaatopaikka. Talven jälkeen se näytti hyvin tasaiselta ja helposti kuljettavalta, mutta näin loppukesällä se kasvaa korkeaa nokkospuskaa, joten alue on merkitty kielletyksi.

Ratamestarina on maastossa voinut kulkea kaikessa rauhassa, ja on ehtinyt ihailla korkeilta kalliolta näkyviä maisemia sekä poimia rasteilta mustikoita pakastimeen, ensimmäiset puolukatkin jo punertavat.

Tervetuloa suunnistamaan Aleksi Kiven maisemiin

Riitta Karppinen
Ratamestari

 

Kaukametsä runo/3 säkeistö

Vuoren harjanteella kauan seisoin,
katsahdellen koilliseen,
siellä näin mä nummen sinertävän,
honkametsän kaukasen.

Aleksis Kivi