Louna-Jukolas förberedelser redan långt hunna

Nu när D-dagen närmar sig för Kuopio-Jukola är det också ett lämpligt tillfälle att för en stund flytta tankarna till nästa års Louna-Jukola. I och med att det snart är exakt ett år kvar till sommarnattens äventyr på Louna-Jukola, kan vi redan börja räkna ner mot Jukola- och Venlakavlen i Egentliga Finland 2015.

Som namnet antyder (lounas = ”sydväst” på finska) går Louna-Jukola av stapeln i sydvästra Finland. Tävlingscentret ligger i Paimio (Pemar på svenska), alldeles bredvid Åbo-Helsingfors-motorvägen, så trafikförbindelserna till Louna-Jukola är bästa möjliga. Placeringen är även idealisk för de som kommer till Finland med båt.

Som arrangörer för Jukolakavlen 2015 fungerar Paimion Rasti och Turun Suunnistajat, som med gemensamma krafter ställer till rätta för alla orienterarvänners favoritevenemang.

Tävlingsförberedelserna inför Louna-Jukola är redan långt hunna. Den grundläggande planeringen har redan varit i full gång några år och snart inleds det arbetsdryga sista året inför tävlingen. Så småningom ska planeringsgruppernas idéer börja förverkligas i praktiken.

Tävlingscentrets utformning har planerats, samarbetspartners har skaffats, matserveringen har kalkylerats och – viktigast av allt – banläggararbetet är redan långt hunnet. Vi har redan samlat ihop en stor mängd frivilligarbetare och vi ser alla fram emot Louna-Jukola nästa år.

Vårt mål är att arrangera ett på alla plan lyckat orienteringsevenemang i Egentliga Finlands skogar nästa sommar. Vi vill både erbjuda utmaningar för elitlagen och oförglömliga äventyr i sommarnatten för samtliga deltagare.

Jukola2015_ennakko

Foton: Heikki Silvennoinen

« (suomi) Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit