In i de djupaste finska skogarna med svensk melodi

Ah – ah – Jukolah! Den catchy refräng en har haft många lyssnare I Youtube sedan 2012, I somras låten spelas också på Jukola-tävlingscentrum. Låten gjordes av Jacob Redtzer från Stockholm.

Redtzer började orientera tidigt.

– När jag var sex år gammal följde jag med min  äldre syster till hennes träning och jag var fick snabbt intresse för sporten, Redtzer säger.

– Jag hade en del framgång då jag van en etapp av O-Ringen i klassen H10, men de unga åren var då jag placerade mig bra, nu springer jag för motionen och vännernas skull.

Året 2011 gjorde Redtzer en Jukola låt som hette ”JukolaFräs” speciellt för hans klubb Attunda OK.

– Folk frågade mig ofta efter nya orienteringslåtar. Jag bestämde mig för att göra en ny låt 2012 på engelska så alla som springer Jukola kunde ta del av den.

Precis som orientering, han startade musikskapande som en hobby för några år sen.  Förra året utbildade han sig till ljudtekniker.

– Nu arbetar jag på saker med mitt projekt/band Reboost med Peter Boström. Vi får se hur långt musikproduktion kan ta mig men musik kommer alltid ligga mig väldigt nära hjärtat.

Redtzer har deltagit Jukola I Attunda OK lag och han hoppas att springa I Kuopio-Jukola.

– Förhoppningsvis! I så fall blir det mitt sjunde Jukola i rad. För svenska löpare är hela Jukola-helgen ett av årets höjdpunkter. Rykten säger mig att det är en lång bussresa in i de djupaste finska skogarna för oss svenskar i år.

Video:  Jukola sång (Youtube)
Facebook:  Reboost

Jukola song on Youtube

Jukola song on Youtube

« Tillbaka

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti