Kilpailukeskus tyhjenee

Telttakylä ja kilpailukeskus tyhjenevät pala palalta.

Telttakylä ja kilpailukeskus tyhjenevät pala palalta.

Värikäs virta reppuja, rinkkoja, kärryjä, säkkejä, pusseja, laatikoita ja muita kantamuksia kulkee kilpailukeskuksesta kohti pysäköintialueita ja bussipysäkkejä. Telttakylässä kadut tyhjenevät, jäljelle jää tamppaantunutta peltoa, kassillisia pyykkiä kotiin vietäväksi, hyviä muistoja – mutta ei roskia.

Kilpailunjohtaja Jouko Kaihualla on onnistunut olo. Kiitosta järjestelyistä on tullut, aina suurista linjoista yksityiskohtiin, kuten Jukolan viestin aikaisesta naisten saunasta.

– Kaikkiaan viikonlopun aikana saunomassa kävi yli 10 000 henkeä, enemmän kuin ennakkoon osattiin odottaa, Kaihua sanoo. – Polttopuut eivät silti loppuneet kesken. Naisten sauna oli yksi osoitus idearikkaudesta, jonka määrittelimme yhdeksi Kuopio-Jukolan perusarvoksi.

Jukolan viestin onnistumiseen tarvitaan suuri määrä vapaaehtoisia toimitsijoita, ympäri maailmaa saapuvia kilpailijoita, tehokkaita huoltojoukkoja, ymmärtäväisiä maanomistajia ja kannustavia katsojia.

– Ilman yli 1800 toimitsijaa ei olisi pystytty toimimaan, kaikille suurkiitokset, samoin maanomistajille, Kaihua sanoo. – Vaikka sääennuste näytti alkuviikolla lähes talvisia kelejä, vain minimaalinen määrä joukkueita jäi pois. Se osoittaa, kuinka he haluavat tulla Venlojen ja Jukolan viestiin, oli keli mikä tahansa.

Sääennuste ja perjantaiaamun sadekuurot luultavasti nostivat kynnystä tulla paikan päälle, silti katsojien massa oli melkoinen.

– Oli komean näköistä, kun lähtösuoran reunat olivat tiheänään ihmisiä, Kaihua sanoo. – Oman säväyksen lähtöön antoi vielä Ilmavoimien Hornet.

Arvovieraiden mukana olo toi koko tapahtumaan vielä oman lisämausteensa.

– On kunnianosoitus tasavallan presidentiltä ja hänen puolisoltaan, että he halusivat saapua katsomaan Jukolan viestiä, tutustua kilpailukeskukseen, seurata kilpailua maastossa ja maalisuoralla. Presidenttipari lähti täältä tänään hyvillä mielin.

Kuopio-Jukolan järjestäjien työ ei pääty vielä tähän. Kilpailukeskuksen purkaminen alkaa tänään sunnuntaina, ensimmäiset rekat kohti Paimiota ja vuoden 2015 Louna-Jukolaa lähtevät jo alkuviikolla.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti