Tävlingscentrum blir tomt

Telttakylä ja kilpailukeskus tyhjenevät pala palalta.

Tältbyn och tävlingscentrum blir tomma bit för bit

En färgrik ström av ryggsäckar, kärror, säckar, påsar, lådor och andra förpackningar går från tävlingscentrum mot parkeringsplatser och busshållplatser. I tältbyn blir gatorna tomma, bara trampad åker, tvätt, goda minnen – men inget skräp.

Tävlingsledaren Jouko Kaihua har en lyckad känsla. Vi har fått mycket beröm, allt från stora linjer till små detaljer t.ex. dambastun.

-Allt som allt var det hela 10 000 personer som bastade, mer än vi kunde förvänta oss. Veden tog ändå inte slut. Trots det stora antalet bastubadare lyckades vi ändå halvera vattenkonsumtionen tack vare bidéduschar.

För att tävlingen lyckades behövdes en massa frivilliga funktionärer, tävlare från överallt i världen, effektiva stödgrupper, förstående markägare och hejande tittare.

-Utan alla 1800 funktionärerna hade vi inte klarat av det här. Ett stort tack till alla, likaså markägarna, säger Kaihua. Fast väderprognosen spådde i början av veckan nästan vintriga dagar, inställde bara ett minimalt antal lag. Det visar, hur alla vill komma till Jukola, trots vädret.

Väderprognosen och fredagens hagelskurar skrämde troligtvis bort några, men trots det var det en massa tittare.

-Det såg fint ut med all publik längs startrakan. Flygvapnets Hornet kryddade också starten lite extra.

– Det var en hyllning till Jukola av presidentparet att de ville komma hit och följa kavlen i terrängen och slutrakan. Presidentparet lämnade Jukola nöjda.

Arrangörernas arbete tar inte slut än. Att avinstallera tävlingscentrum börjar idag på söndagen, de första långtradarna tar riktningen mot Paimio och årets 2015 Jukola redan i början av veckan.

« Tillbaka

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti