Juhla-Jukola 1998

Siuntion Gårdskullan kartanon mailla käyty 50. Jukola ristittiin Juhla-Jukolaksi. Paikkakin oli valittu juhlaa silmällä pitäen. Lähellä oli Fanjunkarsin torppa, jossa Aleksis Kivi kirjoitti osan tuotannostaan ja keskuksena hieno kartanomiljöö, jossa vaihtoalueen takainen komea kuusirinne ja sen takainen vaativa maasto loivat oivat puitteet tapahtumalle.

Yleisöä oli Siuntiossa kaikkien aikojen ennätysmäärä, noin 35.000 henkeä. Yle-tv teki juhlan kunniaksi tavallista pitemmän, erinomaisen lähetyksen. Siitä vastasivat selostajana Pekka Oksala ja ohjaajana Kalevi Uusivuori.

Juhla-Jukolan suojelijana toimi UPM-Kymmenen toimitusjohtaja Juha Niemelä, jonka suunnistava tytär joutui vielä ikänsä vuoksi seuraamaan kisaa seuransa Valkeakosken Hakan ja muidenkin kannustajana.
Hiidenkiertäjät onnistuivat järjestelyissään juhlan mukaisesti ja saivat kosolti kiitoksia.

Ensimmäistä kertaa oli Jukolassa paperisten tulosten lisäksi sähköinen, numeerinen tulostaulu, jonka 10 rivillä näytettiin väliaika- ja osuustuloksia.

Pesuvedet imeytettiin varta vasten tehtyyn imeytyskenttään. Sen toimivuudesta tehtiin tutkimus, missä todettiin, että haitallisia jätevesiä ei luontoon päässyt.

Osanottajaennätykset rikottiin sekä Venlojen (683 joukkuetta) että Jussien (1224 j.) viesteissä. Eniten joukkueita oli Helsingin Suunnistajilla, jolla oli ennätysmäiset 18 miesten seitsikkoa ja 14 naiskvartettia.
Kilpailu oli haastavan vaikea. Pääratamestarina oli Jukolan itsekin voittanut Jari Tepponen (1983 & 1987) ja rastamestaroinnin lisäksi kartastakin vastannut Arvo Paulin (voittaja 1987) olivat laatineet vaativaan maastoon osin raskaatkin ja tarkkuutta vaativat radat.

Viestin sanoma osoitettiin kiitoksena kaikille niille kymmenille tuhansille talkoolaisille, jotka vuosien varrella ovat vaivojaan säästämättä valmistelleet kilpailijoille mainiot tapahtumat mitellä toisiaan ja itseään vastaan Jukolan rasteja etsien. Sanoman ottivat vastaan yksi toimitsija kultakin vuosikymmeneltä alkaen ensimmäisen viestin Erkki Pekkasesta päätyen Juhlaa edeltävän Jukolan nuoreen lähettiin Jouko Liuhaan, joka 6 vuotta myöhemmin kruunattiin hiihtosuunnistuksen nuorten viestin maailman mestariksi.

Molempien viestien voittajaa saattoi myös veikata rahasta. Venlojen kisassa voittajan arvanneet saivat panoksensa takaisin lähes 7-kertaisina, mutta miesten voittaja oli todennäköisempi ja oikea tulos toi markat takaisin alle kolminkertaisina.

Juhlan kunniaksi oli viestin perustaja, Kaukametsäläiset-yhdistys, kutsunut kaikki ensimmäisen Jukolan osanottajat ja kaikkien Jukolan viestien voittajat vieraikseen seuraamaan tapahtumaa. Hyvin oli kutsu otettu vastaan, sillä paikalla oli parisataa miestä, vanhimmat yhdeksänkymppisiä. He saapuivat ennen avajaisseremonioita paikalle ensimmäisen viestin ratamestarin ja Kaukametsäläisten pitkäaikaisen puheenjohtajan 87-vuotiaan Erkki Pekkasen johdolla. Hänelle oikeaa reittiä näytti kartanon maatalousmuseosta peräisin ollut traktori vuosimallia 1949. Kartanon tiloissa oli myös näyttely, jossa oli karttoja, tuloksia, tarvikkeita ja palkintoja yms. vuosikymmenien varrelta. Tapahtuman kunniaksi oli lyöty Jukolan juhlamitali, joka jaettiin em. kutsuvieraiden lisäksi kaikille molempien viestien osanottajille.
Jo pari päivää ennen Juhlaa kymmeniä suunnistajia kokoontui ensimmäisen Jukolan lähtöpaikalle Vantaan Ruskeasannalle pieneen juhlahetkeen muistelemaan menneitä. Sinne on pystytetty muistokivi kuparilaattoineen. Kovin oli nykyisin moottoritien halkoma lähtöpaikka muuttunut 50 vuodessa, muistelivat ne parikymmentä, jotka silloin ko. paikalta lähteneistä olivat läsnä.

21. Venlojen viesti – suomalaisten ja Angelniemen hallintaa

Vahvimpana suosikkina Juhla-Jukolaan lähti Tiomila-voittaja oslolainen Bäkkelagets SK, mutta myös viestin muut mitalistit Angelniemen Ankkuri ja Liedon Parma saivat usealta voittoarvion. Myös aikaisemmin keväällä Turun kevätyön viestissä menestyneet Hämeenlinnan Suunnistajat ja Pargas IF sekä Tampereen Pyrintö, Halden SK ja OK Orion (Karlskrona, Ruotsi) olivat monen listalla kärkipäähän.

Ensimmäisellä osuudella noustiin ensin tiukka mäkirinne, jonka jälkeen edessä oli pienipiirteistä kallioylänköä 5,8 km verran. Ensimmäisenä tuli vaihtoon myös v. 1995 aloituksen nopein, Paraisten Ingela Mattsson, joka oli siirtynyt johtoon jo osuuden puolessa välissä. Heti hänen perässään tulivat Malax IF:n ja Angelniemen Ankkurin aloittajat sekä pitkä letka muita. Bäkkelagetin aloittajalla ei ollut paras päivänsä, sillä hän tuli vaihtoon sijalla 46 yli 4 minuuttia Mattssonista. Liedon Kylli Kaljus, joka usein on tullut aivan kärjessä, oli nyt 1.24 kärjen jälkeen 18.

Väliaikatuloksia 1. vaihdosta

Toinen osuus oli myös 5,8 km. Angelniemen Marika Mikkola ja Paraisten Yvonne Gunell taivalsivat yhdessä ja tekivät osuuden nopeimmat ajat. Niinpä ero vaihdossa seuraavaan, myös hyvän suorituksen tehneeseen Liedon Parman Reeta Kolkkalaan kasvoi pariin minuuttiin. Neljäs, Sibbo-Vargarna oli jäänyt kärjestä jo yli viisi ja puoli minuuttia. Lähes minuutin sen jälkeen vaihtoivat Lappeen Riento, Rastikarhut, Norjan Fredrikstad SK (kaakkois-Norja) sekä ruotsalaiset Domnarvets GoIF (Borlänge) ja yhdeksäs, Leksands OK (Taalainmaa, Ruotsi) sekä Lynx. Bäkkelaget nousi yli 30 sijaa, mutta ero kärkeen kasvoi yli yhdeksään minuuttiin. Terävin kärki oli siten kovin ’kotivoittoinen’.

Väliaikatuloksia 2. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 2. osuudelta

Kolmas osuus oli vain 4,7 km. Vuonna 1989 HNMKY:n Venlojen viestin voittoon ankkuroinut Kirsi Tiira (myöh. Boström) vei Angelniemen viestiä vauhdilla ja varmuudella ja vaihtoi 2.21 ennen Liedon Katja Honkalaa. Parainen oli kolmantena yli kaksi ja puoli minuuttia kärjestä. Sitten olikin yli viisi minuuttia Domnarvetiin ja sen perässä viidentenä seurasi hyvin noussut Orion ja sitten puolen minuutin välein norjalaiset Nydalen ja Fredrikstad sekä Leksand ja Pyrintö. Lynx jatkoi kymmenentenä. Bäkkelagetin ero kärkeen oli jo 10.51 min ja sija 12, joten sen voittotoiveet olivat menneet. Osuuden nopein oli Orionin (Karlskrona) Cecilia Nilsson.

Väliaikatuloksia 3. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 3. osuudelta

Ankkuriosuus oli 7,6 km. Tiira lähetti Angelniemen viestiä jatkamaan siskonsa Johanna Asklöfin (o.s. Tiira) – myös 1989:n Venlojen voittaja, silloin aloittajana. Häntä lähtivät ajamaan takaa lähinnä Liedon Anniina Paronen ja Paraisten Eija Koskivaara. Koskivaaralla kulki hyvin ja vaikka Asklöfkään ei pummannut, ero pieneni koko ajan ja lopussa naiset kulkivat jo näköetäisyydellä. Asklöf piti kuitenkin pintansa ja hän oli maalissa 14 sekuntia ennen kilpasiskoaan. Parosella ei ollut paras päivänsä. Niinpä kovaa takaa tullut, sijalta 12 lähtenyt Bäkkelagetin maailmanluokan menestyjä Hanne Staff meni heittäen ohi osuuden nopeimmalla, 10 minuuttia Parosta nopeammalla yksityisajalla. Puolisen minuuttia Liedon jälkeen tulivat maaliin Fredrikstad ja Domnarvet (+9.17), minuutti heistä seitsemäntenä Pyrintö. Sitten olikin yli kolme minuuttia Nydaleniin sekä siitä minuutin verran jääneinä tulivat seuraavina Lynx ja Orion kymmenentenä (+14.47).
Parhaiksi arvioidut joukkueet olivat siis kärjessä, vaikkei voittaja ainakaan kaikkien Veikkauksen vedonlyöjien suosikki ollutkaan. Mutta tasaisten joukkueiden järjestystä on vaikea ennustaa erittäinkään suunnistuksessa, jossa lopputulos riippuu monesta asiasta ja voi olla hyvinkin pienestä kiinni. Erot tosin tällä kertaa olivat tavallista suuremmat.

Lopputulokset joukkuejäsenillä

Lopputulokset vaihtokohtaisin sijoituksin

Henkilökohtaisia tuloksia 4. osuudelta

Parhaat tulokset:

  1. 1. Angelniemen Ankkuri 1 2.51.30 (Monica Boström 3-42.35, Marika Mikkola 1-1.22.13, Kirsi Tiira 1-1.55.42, Johanna Asklöf)
  2. 2. Pargas IF 1 2.51.44 (Ingela Mattsson 1-42.30, Yvonne Gunell 2-1.22.22, Sanna Nymalm 3-1.58.21, Eija Koskivaara)
  3. 3. Bäkkelagets SK 1 NOR 2.58.45 (Ragnhild Myrvold 46-46.44, Anne Margarethe Hausken 16-1.31.31, Yvette Hague 12-2.06.33, Hanne Staff)
  4. 4. Liedon Parma 1 3.00.17 (Kylli Kaljus 18-43.54, Reeta-Mari Kolkkala 3-1.24.13, Katja Honkala 2-1.58.04, Anniina Paronen),
    5. Fredrikstad SK 1 NOR 3.00.44 (Anne Sofie Klavestad 19-44.09, Karin Skedsmo 7-1.28.48, Linda Antonsen 7-2.04.41, Birgitte Husebye),
6. Domnarvets GoIF 1 SWE 3.00.47, 7. Tampereen Pyrintö 1 3.01.49, 8. Nydalens SK 1 NOR 3.05.07, 9. Lynx 1 3.06.11, 10. OK Orion 1 SWE 3.06.17, 11. IF Thor 1 SWE 3.07.01, 12. IFK Södertälje 1 SWE 3.07.02, 13. Stora Tuna IK 1 SWE 3.07.20, 14. Leksands OK 1 SWE 3.07.29, 15. Rastikarhut 1 3.09.39

50. Jukolan viesti – norjalaisten juhlaa

Edellisvuoden ja keväisen Tiomilan voittaja, norjalainen Halden SK, oli suosikki, Veikkauksen kertoimienkin mukaan selvä, muttei mitenkään ylivoimainen voittajakandinaatti. Sillä oli kansainvälinen, kolmen maan suunnistajista koottu joukkue. Oslolainen Bäkkelagets SK ja kotimaisen viestiliigan kärkiseura Turun Suunnistajat kuuluivat myös veikkaajien suosikkeihin.

Viesti alkoikin Haldenin merkeissä. Ruotsalainen Joacim Carlsson toi Haldenin värit keulassa 10 km:n reitin jälkeen ensimmäiseen vaihtoon muutamia sekunteja ennen Tolered-Utbyn (koillinen Göteborg) britti Steve Palmeria, jota seurasivat muutaman sekunnin välein Ronneby OK (kaakkois-Ruotsi), Hestra IF, SK Pohjantähti III jne. Minuutin sisällä vaihtoi 24 joukkuetta. Suosikeista sekä Bäkkelagetin että TuS:n aloittajat jäivät Carlssonille 5-6 minuuttia ja olivat sijoilla 91 ja 100. Tavallisesta poiketen voittajaehdokas johti I osuuden jälkeen.

Väliaikatuloksia 1. vaihdosta

Sama tahti jatkui toisella samanpituisella osuudella. Mäkeä alas ja vaihtoon pinkoi ensimmäisenä Haldenin Thormod Berg. Nydalenin (Oslo) kakkonen Juha Ahokkaan suunnistamana oli toisena viisi sekuntia jäljessä. Tiiviissä tuntumassa tulivat Turun Metsänkävijät ja IFK Södertälje, sitten puoli minuuttia Espoon Suunta, IF Femman (Mustasaari) ja seitsemäs, Sundsvalls OK. Minuutin sisällä voittajasta vaihtoi enää 5 joukkuetta ja kymmenenteen eli Angelniemen Ankkuriin oli keulasta 2.15. Rajamäen Rykmentin 11:ntenä vaihtanut Petri Harjamäki ja Ankkurin Tero Heikkilä tunnettuina yömiehinä olivat tasatahtia kirien osuuden nopeimmat (eroa kolmanteen lähes 3 minuuttia!) ja nostivat toistasataa sijaa. Bäkkelaget sai hiukan kärkeä kiinni ja oli 21.

Väliaikatuloksia 2. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 2. osuudelta

Kolmannellakin, runsaan 12,5 km:n osuudella oli vielä pimeää. Siltä tuli keulassa kovaa nousua tehneen Bäkkelagetin Johan Ivarsson, jolla oli osuuden kolmanneksi nopein aika. Yhdeksän sekuntia hänen jälkeensä vaihtoi Rajamäen Lasse Torpo ja hänestä minuutin päässä kolmen ryhmä, Liedon Parma, OK77 ja Kangasala SK. Kaksi ja puoli minuuttia lisää ja tuli letkan alkupää, Södertälje, Pargas IF, Suunta 101, Espoo, IK Hakarpspojkarna (Huskvarna) jne. Edellisessä vaihdossa kärjessä olleet Halden, Nydalen ja Metsänkävijät putosivat. Haldenin maajoukkuemies Tore Sandvik teki pahoja virheitä ja vaihtoi 7,5 minuuttia johtavasta sijalla 12. TuMe ja Nydalenin kakkonen putosivat vielä 4 minuuttia enemmän. TuS nousi reippaasti, oli 33. ja sai kärkeä kiinni minuutin verran. Nopeimmin osuudesta selvisi Härlövs IF:n (Kristianstad, Ruotsi) Rikard Gunnarsson, joka nosti yli sata sijaa.

Väliaikatuloksia 3. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 3. osuudelta

Kärki vaihtui neljännelläkin 6,7 km:n osuudella. Ensimmäisenä tuli muilta karkuun päässyt Rajamäen Mika Kantola, joka oli vaihdossa minuutin ennen Bäkkelagetia. Siitä oli puolitoista minuuttia Kangasalaan, jota muutaman sekunnin välein seurasivat Espoo ja OK77. Sitten tulivat kuudes, Södertälje (lähes 4 min. Kantolasta), Suunta 101 ja Halden (+7 min.) sekä Pohjantähti ja kymmenentenä Tolered 9 minuuttia jääneinä. Lyhyt osuus hajotti joukkoa merkittävästi. TuS:kin tippui hiukan. Sen arvioitiin menettäneen mahdollisuutensa voittoon, mutta Haldenilla oli vielä saumaa, jos kaikki loppuosuudet sujuisivat maajoukkuetason suunnistajilta. Västeråsin Robert Palm oli osuuden nopein lähes minuuttia Espoon Janne Hartmania vikkelämpänä.

Väliaikatuloksia 4. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 4. osuudelta

Viides osuus oli edellisen pituinen ja kärkipari vaihtoi paikkaa. Bäkkelagetin Bo Engdahl vaihtoi 30 sekuntia ennen Rajamäen Mikko Vehmasta. Haldenin tanskalainen Chris Terkelsen teki jälleen Jukolassa loistojuoksun, oli osuutensa toiseksi paras, sai kärkeä kiinni minuuttikaupalla ja tuli kolmantena. Ero Bäkkelagetiin oli enää alle kaksi minuuttia. Södertälje, Suunta 101, Espoo ja seitsemäs, OK77 tulivat näköetäisyydellä Haldeniin. Sitten oli minuutti Kangasalaan, jälleen minuutti Paraisiin (Sören Nymalm osuuden nopein) ja kymmenes, IFK Göteborg oli johtavaa jäljessä 7,5 minuuttia. TuS jatkoi uudestaan nousuansa (22., +10,5 min.).

Väliaikatuloksia 5. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 5. osuudelta

Halden asetti kuudennelle, vajaan 12 km:n osuudelle Tiomilan voittaja-ankkurinsa Kjetil Björlon. Hänen vauhtinsa oli osuuden parasta ja vaihdossa ero toisena tulleeseen Rajamäen Reijo Mattiseen oli 1.41. Yli 4 minuuttia Rajamäestä tulivat rinnatusten OK77 ja Espoo, pari askelta jäljessä viidentenä etsimään joutunut Bäkkelaget sekä puolen minuutin päässä Södertälje. Angelniemi nousi kahdeksanneksi (+10.20 kärkeen), heti perässä Kangasala ja minuutin päässä Nydalen sekä osuuden toiseksi parhaalla ajalla hyvän nousun tehnyt Kalevan Rastin Simo Martomaa. TuS lähestyi sijoissa, vaikka jäikin ajassa (13., +12.19).

Väliaikatuloksia 6. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 6. osuudelta

Kun Haldenilla oli asettaa ankkuriksi edelliskesän MM-kisan normaalimatkan voittaja Petter Thoresen, monen mielestä peli oli selvä. Ja niinhän se olikin. Thoresen teki 13 km:n osuudella varmat reitinvalinnat ja kun hänen vauhtinsakin riitti hyvin, hän ja joukkuetoverinsa juhlivat maalisuoralla Haldenin toista perättäistä Jukola-voittoa. Bäkkelagetin Valstad tuli vasta lähes neljä minuuttia myöhemmin. Alussa Rajamäen ankkuri Marko Väisänen oli Haldenin tuntumassa, mutta lopussa tuli väsy ja tuloksena 11. sija. Yllättäjä OK77:n sveitsiläinen, 3-kertainen viestisuunnistuksen MM Thomas Bührer nosti joukkueensa kolmanneksi lähes 5 min. Haldenista. TuS:n Janne Salmi oli menopäällä – osuuden toiseksi nopein aika ja maalissa neljäs 6,5 minuuttia voittajasta. Espoon Juha Miettinen joutui päästämään Jannen muutamalla sekunnilla ohitseen ja tuli viidentenä. Puolen minuutin päässä hänestä tuli osuuden nopein Göteborgin Klas Dahlberg, jonka jälkeen parinkymmenen sekunnin päästä kirivät pienin eroin Kangasala, Södertälje, Nydalen sekä Angelniemi kymmenentenä (+7.46). Halden oli karussa, mutta tavallisesta poiketen muitten erot tasoittuivat viimeisellä osuudella.


Juhla-Jukola 1998. Paras suomalaisjoukkue oli monille yllätyksenä OK77. Kuvassa Jan Donner saattaa Thomas Bühreria kolmantena maaliin. Kuva Aki Saranen.

Lopputulokset joukkuejäsenillä

Lopputulokset vaihtokohtaisin sijoituksin

Henkilökohtaisia tuloksia 7. osuudelta

Juhla-Jukolaan osallistui myös useita ns. nostalgia-joukkueita, jotka suunnistivat samalla kokoonpanolla kuin pari-, kolmekymmentä vuotta sitten. Ainoa ensimmäisen Jukolan nytkin mukana ollut osallistuja oli Matti Salmenkylä, joka Helsingin Suunnistajien 16. joukkueessa kiersi neljännen osuuden. Myös useat takavuosien voittajat olivat pitkästä aikaa nauttimassa Jukolan radoista. Haukiputaalainen Hanhelan veljessarja oli tietysti mukana – 20. kerran – ja Eduskunnan Urheilukerhon joukkueessa kaikki olivat kansanedustajia.

Parhaat tulokset:

  1. 1. Halden SK 1 NOR 8.09.36 (Joacim Carlsson 1-1.09.33, Thormod Berg 1-2.20.16, Tore Sandvik 12-4.00.24, Bernt Björnsgaard 8-4.47.06, Chris Terkelsen 3-5.26.09, Kjetil Björlo 1-6.40.34, Petter Thoresen)
  2. 2. Bäkkelagets SK 1 NOR 8.13.29 (Jan S Edström 91-1.14.23, Truls Veslum 21-2.23.51, Johan Ivarsson 1-3.53.49, Anders Storbråten 2-4.41.02, Bo Engdahl 1-5.24.25, Jörgen Rostrup 5-6.46.28, Björnar Valstad)
  3. 3. OK77 1 8.14.20 (Vesa Kankaanpää 13-1.10.17, Henrik Broman 25-2.24.02, Mikael Donner 4-3.55.00, Svante Nilsson 5-4.43.42, Jan Wasström 7-5.26.29, Jan Donner 3-6.46.26, Thomas Buhrer)
  4. 4. Turun Suunnistajat 1 8.16.01 (Lassi Virtanen 100-1.15.43, Timo Torpo 86-2.33.17, Mikko Hölsö 33-4.05.41, Jukka Nikulainen 37-4.54.29, Juha-Pekka Pallaspuro 22-5.35.22, Tommi Tölkkö 13-6.52.53, Janne Salmi),
  5. 5. Espoon Suunta 1 8.16.09 (Pasi Pohjasvuo 21-1.10.30, Sami Louekari 5-2.21.15, Terho Lahtinen 9-3.58.48, Janne Hartman 4-4.43.37, Matti Karvonen 6-5.26.20, Matti-Pekka Vanninen 4-6.46.26, Juha Miettinen)
6. IFK Göteborg 1 SWE 8.16.48, 7. Kangasala SK 1 8.17.11, 8. IFK Södertälje 1 SWE 8.17.12, 9. Nydalens SK 1 NOR 8.17.16, 10. Angelniemen Ankkuri 1 8.17.22, 11. Rajamäen Rykmentti 1 8.19.19, 12. Kalevan Rasti 1 8.19.24, 13. Pargas IF 1 8.19.35, 14. SK Pohjantähti 1 8.19.48, 15. Suunta 101 1 8.21.08.

Viestin sanoma:

Me sadattuhannet Jukolan suunnistajat olemme puolen vuosisadan ajan saaneet käydä riemukasta viestikilpaa maamme kaikilla kolkilla, Hankoniemeltä Lappiin.
Kiitollisina näistä upeista kilpailuista haluamme 50. Jukolan viestiä vieden tervehtiä kaikkia Teitä järjestäjiä, jotka meille nämä hienot hetket olette tarjonneet.
Sanomamme kuluu Aleksi Kiven Seitsemään veljekseen kirjaamana:
’Kylläpä käsitämme, mikä tämä hetki on;
se on korkea, juhlallinen hetki,
täynnä juovuttavaa iloa’.

Siuntion Juhla-Jukolassa kesäkuun 14. päivänä 1998

Jukolan viestin suunnistajat

Logo

Perustiedot

Päivämäärä:
13.06.1998
Paikka:
Siuntio
Järjestäjät:
Hiidenkiertäjät

Päätoimihenkilöt

Kilpailun johtaja:
Matti Pekki
Ratamestari:
Jari Tepponen, Arvo Paulin
Kilpailunvalvoja:
Pekka Nikulainen
Ratavalvoja:
Risto Nuuros, SuSi

Tulokset

Kartat

Jukolan Viesti
Appletti kuva
7essu. Osuus jpg – kuva
Venlojen Viesti
Appletti kuva
1. Osuus jpg – kuva
2anga. Osuus jpg – kuva

Kuvia

Juhla-Jukola 1998. Paras suomalaisjoukkue oli monille yllätyksenä OK77. Kuvassa Jan Donner saattaa Thomas Bühreria kolmantena maaliin. Kuva Aki Saranen.
Juhla-Jukola 1999. Venlojen lähtö on tapahtunut . Kuva Jorma Kuula.