Napapiiri-Jukola järjestetään vuonna 2021

Maailman suurin suunnistustapahtuma Jukolan viesti siirtyy koronaviruksen takia vuodella. Napapiiri-Jukola järjestetään 19.-20.6.2021 Rovaniemellä. Alun perin Napapiiri-Jukola oli tarkoitus järjestää 13.-14.6.2020.

Siirrosta päättivät järjestävä seura Ounasvaaran Hiihtoseura, Jukolan viestin johtoryhmä ja Suomen Suunnistusliitto.

– Seurasimme koronatilanteen kehittymistä ja aloitimme valmistelut viestin siirtämisestä elokuulle. Suunnittelun edetessä totesimme, että elokuuhun liittyy vielä niin paljon epävarmuustekijöitä, joten päätimme siirtää Jukolan viestin järjestelyt ensi vuodelle, kertoo Jukolan johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen.

– Ennen päätöstä kävimme tiivistä keskustelua eri tahojen kanssa ja sovimme esimerkiksi tulevien vuosien järjestäjien kanssa myös heidän järjestelyoikeuksiensa siirrosta vuodella. Selvitimme perusteellisesti kaikki mahdolliset vaihtoehdot ennen kuin päätimme siirrosta. Päätös oli yksimielinen, Sihvonen kuvailee.

Napapiiri-Jukolan kilpailunjohtaja Martti Anttila korostaa, että Ounasvaaran Hiihtoseuralla oli täydet valmiudet järjestää Napapiiri-Jukola onnistuneesti kesäkuussa 2020.

Seura katsoi, että oli liian suuri riski yrittää siirtää tapahtumaa elokuulle koronapandemian vuoksi. Anttilan mukaan elokuuhun siirtämisellä Napapiiri-Jukola olisi myös menettänyt yöttömän yön luonteensa. Lisäksi kotimaisten ja ulkomaalaisten joukkueiden määrä olisi vähentynyt.

–  Tätä seura ei tietenkään halunnut. Neljänkymmenen vuoden odotuksen jälkeen jaksamme odottaa yhden vuoden lisää.

Ilmoittautuneiden joukkueiden ilmoittautumiset siirtyvät vuoteen 2021, sillä Napapiiri-Jukola pitää ilmoittautumiset ja osanottomaksut voimassa. Uusien ilmoittautumisten määräajoista tiedotetaan myöhemmin ja tiedot päivitetään muun muassa tapahtuman internetsivuilla olevaan kilpailukutsuun.

Jukolan viestin järjestelyoikeudet:

2021 Napapiiri-Jukola, Rovaniemi, Ounasvaaran Hiihtoseura

2022 Lukkari-Jukola, Mynämäki, Liedon Parma ja Mynämäen Suunnistajat -52

2023 Porvoo-Jukola (Borgå Jukola), OK Trian

2024 Lakia-Jukola, Kauhava, Kauhavan Wisa, Lapuan Virkiä