Harjoittelu

 

Tervetuloa harjoittelemaan Napapiiri-Jukolaan uudistetulla harjoitustarjonnalla!

Harjoitusmaastot

Harjoitusmaastoista on avoinna enää Ounasvaaran (H1) harjoitusmaastot. Google Maps -kartasta näet avoimena olevat harjoitusmaastot.

Laajempi kattaus harjoitusmaastoja avataan jälleen toukokuussa 2020, kun harjoitusmaastojen lumitilanne sen sallii.

 

H1 Ounasvaara (avoinna)

      

 

Kaksi keskimatkan tyylistä rataa (karttaleikkeiden nimet Tottorakka ja Isorakka) Ounasvaaran monipuolisia haasteita tarjoavassa vaaramaastossa keskellä kaupunkia. Matkat 5,1 km ja 5,4 km . Kartta kaksipuolinen A4 1:10 000 / 5 m.

Kartoitus: Matti Kivelä

 

H2 Nuuksvaara (suljettu)

      

 

Haastavia rinnerasteja tarjoava keskimatkan tyylinen rata Nuuksvaaran rinteillä ja erämaamaisella lakialueella. Matka 6,2 km. Kartta A4 1:10 000 / 5 m.

Kartoitus: Mapline Oy

 

H3 Kuninkaanlaavu (suljettu)

      

 

Vauhdikas pitkän matkan tyylinen rata Santavaaran huikeilla avokallioilla, kuivilla kankailla ja avoimilla rinnesoilla. Kannattaa nauttia myös maisemista! Matka 9,8 km, mahdollista suunnistaa myös lyhyemmät vaihtoehdot 4,3 km ja 6,9 km. Kartta A4 1:10 000 / 5 m.

Kartoitus: Matti Kivelä

 

H4 Pöyliövaara (suljettu)

      

 

Monipuolisia haasteita niin taidollisesti kuin fyysisesti tarjoava keskimatkan tyylinen rata Pöyliövaaran laakeilla rinteillä. Kuvaa hyvin metsätalouden vaikutuksia Rovaseudun maastoissa. Matka 7,5 km. Kartta A4 1:10 000 / 5 m.

Kartoitus: Matti Kivelä

 

H5 Tuoremaa (suljettu)

      

 

Keskimatkan tyylinen rata niin fyysisesti kuin taidollisesti haastavassa Tuoremaan korpimaastossa. Matka 5,2 km. Kartta A4 1:10 000 / 5 m.

Kartoitus: Matti Kivelä

 

H6 Takavaara (suljettu)

      

 

Viestiharjoitus kolmella eri hajontavaihtoehdolla (A, B, C) vuoden 2018 SM-viestimaastossa. Hyvä harjoitus kokeilla porukalla rajojaan niin Venlojen kuin Jukolan viestiäkin ajatellen. Matka 5,6 km. Kartta A4 1:10 000 / 5 m.

Kartoitus: Matti Kivelä

 

H7 Kroopinpalo (suljettu)

      

 

Kroopinpalon monipuolisessa kuivassa kangasmaastossa on tarjolla keskimatkan tyylinen henkilökohtainen harjoitus, matka 6,3 km. Henkilökohtainen harjoitus on saatavissa myyntipisteistämme.

Ennakkoon karttoja tilaavat (seurat) voivat tilata harjoituksen viestinä (A, B, C), jolloin radat 6,4 km. Kartta A4 1:10 000 / 5 m.

Kartoitus: Jussi Silvennoinen, 2019

 

Kartat

Kaikkien karttojen mittakaava on 1:10000. Karttojen koko A4. Harjoitusten kartat ovat Napapiiri-Jukolan kartantekijä Matti Kivelän käsialaa (pl. Nuuksvaara/Mapline Oy ja Kroopinpalo/Jussi Silvennoinen). Kaikki kartat on ajantasaistettu 2019. Harjoitukset on suunnitellut Napapiiri-Jukolan ratamestariryhmä.

Rastit

Rastit on merkitty maastoon aurausviitalla, jossa on rastikoodi ja pieni rastilippu.

Hinnat

Harjoituskartan hinta on 7 €/kpl, yli 10 kartan kertaostoissa harjoituskartan hinta 5 €/kpl. Suuremmat harjoituskarttatilaukset (yhteensä yli 30 karttaa) sähköpostitse ennakkoon vähintään kolme arkipäivää ennen karttatarvetta osoitteeseen sami.leinonen(at)jukola.com.

Myynti

Avoinna olevan Ounasvaaran (H1) harjoituskartan myynti ja nouto tapahtuu keskitetysti Santasportin (Hiihtomajantie 2) vastaanotosta.

Harjoituskarttoja ei ole enää myynnissä St1 Saarenkylän (Napapiirintie 2) tai Shell Erottajan 24h (Hallituskatu 22) kassoilla.

Suuremmat (yli 30 karttaa) karttatilaukset noudetaan ja maksetaan samoissa paikoissa.

Palaute harjoitusmaastoista

Pyydämme harjoitusmaaston käyttäjiltä palautetta mahdollisesti kadonneista rasteista ja muita huomioita Napapiiri-Jukolan harjoitusmaastoihin liittyen. Palautteet ja huomiot voi lähettää osoitteeseen sami.leinonen(at)jukola.com.