Ratamestarit kehuivat Venlojen juoksuvauhtia

Venlojen viestissä voittajajoukkue ja kärkijoukkueet selvittivät radan odotettua nopeammin.

Kangasala-Jukolan ratamestarit Jarkko Liuha ja Petteri Laitinen myhäilivät tyytyväisinä Venlojen viestin kärkijoukkueiden saavuttua maaliin.

– “Meni juuri kuten suunniteltiin. Ne paikat, joiden ajateltiin olevan suunnistajille haasteellisia, olivat sellaisia. Naiset kuitenkin ovat kovia juoksemaan ja kärki menikin nopeammin kuin oli arvioitu”, Liuha sanoi.

Myös hajonnat toimivat odotetusti.

– “Alun neljän eri rastin hajonta puri odotetusti, siihen ollaan tyytyväisiä. Toimivuuden näkee siitäkin, että joka osuudella kärki vaihtui, kun piti yksin suunnistaa”, Liuha jatkoi.

Ihanneajan alitukseen vaikutti myös mainio sää. Voittajajoukkue Fredrikstad SK tuli maaliin noin 15 minuuttia ennen ennakoitua aikaa. Mistä tämä mahtoi johtua?

– “Keli on ihan optimaalinen. On kuivaa eikä ole liian kuumaa. Lisäksi aluskasvillisuus nousee eri kesinä eri tahtia”, Laitinen arvioi.

Moni kilpailija kommentoikin osuutensa jälkeen, että rata ja maasto eivät olleet ihan niin haastavia kuin etukäteen pelättiin. Maasto ei ollut ihan niin peitteistä kuin odotettiin.

Entä mitä ratamestarit tekevät kisan aikana?

– “Etsimme hyviä paikkoja seurata kisaa. Maastossa kaikki toimii niin hyvin, ettei meitä ole siellä tarvittu. Selostajakopissa oli hyvä katsoa gps-seurantaa.”


Kuva: Pasi Kolinummi