Kangasala-Jukola on koti-Jukola HRK Konevuokraamolle

Jukolan kilpailukeskuksen rakentamisessa on tarvittu mies- ja naisvoimien lisäksi konevoimaa. Yhteistyökumppani löytyi läheltä, sillä HRK Konevuokraamot on kotoisin Kangasalta.
Kysymyksiin vastaili HRK:n Tatu Haveri.

Mitä HRK tekee Jukolassa/Jukolan rakennustöissä?
HRK Konevuokraamot toimittaa Jukolaan runsaasti kalustoa. Kilpailukeskuksen sähköistys ja valaisu hoituu HRK:n kalustolla. Alueelta löytyvät vuokrattavista työmaatiloista kahteen kerrokseen rakennetut näyttävät toimitsijatilat. HRK:n kuljetuspalvelu hoitaa kaluston kuljettamisen. Tapahtuma-alueelta löytyy myös HRK:n teline- ja aitakalustoa.
HRK on ollut alusta asti mukana suunnittelemassa alueen rakentamista. Osa kalustosta on toimitettu alueelle jo viikkoja ennen kisoja.

Miten projekti sujunut?
Viime vuonna HRK Konevuokraamoiden Lahden toimipiste oli kumppani Jukola 2018:ssa. Yhteistyö oli sujuvaa Hollolassa ja hyväksi havaittuja ratkaisuita pystytään käyttämään uudestaan Kangasalla. HRK:lla on vuosikymmenten kokemus hyvin erilaisista tarpeista rakennustyömailla, saneerauskohteissa ja tapahtumissa. Kokemuksesta on ollut hyötyä myös Jukolan rakentamisessa Kangasalla.

Miksi haluatte olla mukana tekemässä ja tukemassa Kangasala-Jukolaa?
Jukola on urheilun kansainvälinen suurtapahtuma, jonka kaikki tuntevat. Nyt Jukola on täällä Kangasalla, HRK:n kotipaikkakunnalla. Haluamme luonnollisesti olla mukana, kun lähellä tapahtuu jotakin näin merkittävää. Muutenkin HRK tekee yhteistyötä Kangasalan liikunta- ja urheilutoimijoiden kanssa.

Millaista tapahtumaa odotatte? Tuleeko teiltä suunnistajia tai yleisöä paikan päälle?
Jukola tulee olemaan kansanjuhla myös tänä vuonna. Pelkästään valtava osallistujamäärä tekee tapahtumasta kiinnostavan. Kun luvassa on vielä jännittävä kilpailu, jota voi seurata reaaliaikaisesti, niin myös HRK:sta löytyy väkeä, jota kiinnostaa nähdä Jukola paikan päällä.