HNMKY:n Venla-voittajajoukkue vuodelta 1989 suunnistaa taas yhdessä Kangasala-Jukolassa

Kolmannella osuudella revennyt kaula piti, ja voitto lohkesi Raja-Jukolassa Joutsenossa 10 sekunnin turvin.

Iloinen naisnelikko kirkkaankeltaisissa paidoissaan on Kangasala-Jukolassa yhtä innoissaan kuin vuonna 1989 Venlojen viestiä ennen, mutta tällä kertaa jännitetään vähemmän.

1989 oli vuoro Raja-Jukolan Joutsenossa. Siellä 10 sekunnin turvin voittoon suunnisti HNMKY:n nuori joukkue. Avaajana oli Annamari Vierikko, 2. osuudella Maritta Kymäläinen, 3. osuudella Ulla Mänttäri ja ankkurina Kirsi Tiira, nykyään Kirsi Boström.

– En mieltänyt sitä loppukiriksi, sillä kaula oli ankkuriosuuden alkaessa kuusi minuuttia enkä nähnyt takaatulevia enne kuin maalissa. Onneksi kaula piti maaliin saakka, ankkurina juossut Kirsi Boström toteaa.

Kolmannen osuuden voittovuonna juossut Ulla Mänttäri muistelee kisaa vaatimattomasti.

– Tuli aika hyvä juoksu kolmannella osuudella, kun tulin kuuden minuutin johdossa vaihtoon, Mänttäri tyytyy sanomaan.

Nelikko suunnisti edellisen kerran yhdessä 10 vuotta sitten Mikkelin Jukolassa. Kangasala-Jukolassa lähdetään rennosti Venlojen viestiin.

– Itse muistan Joutsenosta sen jännityksen. Olin joukkueen nuorin ja astunut isoihin saappaisiin ankkurina. Lähtöalueella Ansku (Annamari) oli sparraajani ja huuteli vastaantulijoille :”Onko juomapulloa tulevalle voittajalle?”, tämä oli siis ennen viestin alkua, Kirsi Boström nauraa.

– Silloin jännitys oli käsinkosketeltavaa, mutta nyt lähdetään nauttimaan, nelikko sanoo.

Nykyään Vierikko ja Mänttäri edustavat Helsingin Suunnistajia, Ulla Mänttäri Tampereen Pyrintöä ja Boström Espoon Suunnistajia, mutta Kangasalla he juoksevat Venlojen viestin HNMKY:n kirkkaankeltaisissa paidoissa.


Teksti: Jukka Manninen
Kuva: Marjo Lalli