Ennakkosuosikit hyvissä tunnelmissa kohti Kangasala-Jukolaa

Jukolan viesti suunnistetaan tulevana viikonloppuna Heponiemen maastoissa Kangasalla. Naisten neliosuuksinen Venlojen viesti juostaan lauantaina iltapäivällä ja Jukolan viesti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Venlojen viestin suurin ennakkosuosikki Tampereen Pyrintö lähtee ankkurinsa Venla Harjun mukaan kilpailuun maltillisin mielin.

– Valmentajamme sanoin lähdemme viestiin numerolla 23, joten pidetään mielessä, ettei voittoja ole viime aikoina tullut. Eikä tule helpolla nytkään.

Suurin osa Tampereen pyrinnön Venla-nelikosta on asunut koko ikänsä Tampereella ja Harjun mukaan suurin valmistautuminen tähän kilpailuun on tapahtunut vuosien varrella Tampereen seudun maastoissa.

– Kevään aikana olen päässyt tekemään myös muutaman yksittäisen Jukola-harjoituksen.

Kevään Tiomila-viestin voittanut ruotsalainen IFK-Göteborg lähtee taistelemaan voitosta myös Kangasala-Jukolassa. Joukkue tosin koki viime hetkillä takaiskun, kun Fredrik Bakkman ja Eskil Kinneberg joutuvat jättämään viestin väliin.

Göteborgin joukkueessa aiempina vuosina kovia osuusaikoja juossut Max Peter Bejmer uskoo joukkueen olevan vahvoilla vastoinkäymisistä huolimatta.

– Juoksemme joukkueena ja olemme valmistautuneet tähän viestiin hyvin. Pyrimme aina tekemään parhaamme Jukolassa ja Tiomilassa ja viime vuosina olemme onnistuneet siinä hyvin. Odotamme maaston olevan raskas ja tekninen, mutta uskomme sen sopivan meille.

Teksti: Jere Ahonen

Kuvat: Keijo Lehtimäki