Suunnistuksen moninkertainen MM-mitalisti: ”Hyvä kunto auttaa jaksamaan vaativassa työssä”

Suunnistuksen moninkertainen MM-mitalisti, Mehiläisen liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf vie Jukolassa Venlojen viestiä Urheilu Mehiläisen lappu rinnassa.

Liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf vastaa työkseen Mehiläisen lääkärikeskuksista, sairaaloista, työelämäpalveluista sekä Urheilu Mehiläisen toiminnasta. Hän on koulutukseltaan lääkäri ja on urallaan työskennellyt Mehiläisessä myös ikääntyneiden hoivapalveluiden johdossa.

Vahvan sosiaali- ja terveyspalveluiden taustan lisäksi Asklöf on myös suunnistuksen moninkertainen MM-mitalisti. Viidestä MM-mitalista Johanna poimii uransa koskettavimmaksi hetkeksi sen, kun hän pääsi kotiyleisön edessä Tampereella 2001 ankkuroimaan Suomen joukkueen maailmanmestaruuteen.

Nykyisin entinen MM-mitalisti pyöräilee, suunnistaa, lenkkeilee ja hiihtää – ei kilpaa, vaan huvikseen.

– Haluan pysyä kunnossa mielen ja ruumiin osalta. Liikkuessa mieli rauhoittuu ja luonnossa liikkuminen on minulle tapa kerätä voimia. Hyvä kunto auttaa jaksamaan vaativassa työssä, sanoo Asklöf.

Asklöf osallistuu aktiivisesti myös lastensa urheiluharrastuksiin. Suunnistuksessa yksi hienoimmista asioista onkin se, että kaikki perheenjäsenet pääsevät liikkumaan samassa tapahtumassa iästä ja vauhdista riippumatta.

Vinkit Jukolan kävijöille

Asklöf on kokenut Jukolan kävijä. Hänen ensimmäisestä Venlojen viestistään on yli 30 vuotta. Asklöfin muistoissa Jukolasta nousevat mieleen ensimmäisinä sekä jännittävä ensimmäinen Venlojen viesti Hollolan suppamaastossa 1987 että pitkään jahdatun Venlojen voiton ankkurointi Siuntiossa 1998. Viime vuosina Johanna on juossut Venlojen viestiä perhejoukkueessa.

Lääkäritaustainen Asklöf kiinnittää Jukolassa huomioita myös urheiluvammoihin ja niiden ennaltaehkäisyyn.

– Yleisimmät suunnistajan vammat ovat alaraajojen venähdyksiä ja nyrjähdyksiä, silmävammoja ja naarmuja, hän toteaa.  Jukolaan tulijoita Asklöf evästääkin tärkein vinkein:

– Valmistautuminen kannattaa aloittaa ajoissa. Harjoittele ja nosta kuntoa tasaisesti tavoitetasosi vaatimalla tavalla. Treenien alkuun on tärkeä muistaa aktivoiva alkulämmittely, ja treenien oheen tarpeellinen lepo ja palautuminen.

– Tärkeimpänä tekijänä nostaisin esiin kuitenkin rennon tekemisen ja iloisen mielen. Se on tärkeä sekä treeneissä että Jukolassa viestien aikana, Asklöf painottaa.