Lasten hyväksi Jukolaan -blogi: Talven selkä taittuu – Jukolan viesti lähenee – Miten käy joukkueiden?

Kirjoitan tätä blogia jonkinlaisen sivustaseuraajan ja mukanahengailijan ominaisuudessa. Ihaillen ja kiitollisena.

Aamulehden, Kooveen ja Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n hyväntekeväisyysjoukkueiden talvi on kulunut nopeasti. Edes kaikkein kireimmillä pakkasilla ja paksuimmilla hangilla ei ole tyydytty vain sisätreeniin, vaan suunnistustreenit siirrettiin sunnuntaiaamupäiviin. Näin valo on riittänyt hyvin harjoitteluun. Kun on ollut paljon hankea, on treenattu hangessa ja nostettu kuntoa ja taitoa.

Välillä on tehty karttasulkeisia, eli opiskeltu suunnistuksen perustaitoja pöydän ääressä

Talvi on sisältänyt monipuolista harjoittelua ja jopa pienen leirityksen Vierumäellä Kooveen muiden joukkueiden kanssa. Jani Lakanen on käynyt sparraamassa ja samoin kartantekijä Kimmo Viertola on selittänyt kartan synnyn. Joukkueet ovat saaneet jumppatreeniä, tanssia, cirkuittia, kartanlukua, reitinsuunnittelua ja mitä nyt kaikkea suunnistamiseen kuuluu. Parhaiten on uponnut ”kädestä pitäen” -harjoittelu, jossa Kooveen aktiivit ovat kulkeneet kisaan valmentautuvien mukana ja selittäneet metsää ja karttaa samalla. Erityinen kiitos kuuluu taitavalle ja kannustavalle koulutus- ja huoltotiimille, joka vaivaa säästämättä kulkee viikosta toiseen joukkueiden rinnalla.

Kehonhallintaa Varalassa tanssimoovien merkeissä

Tiukka treeni vaatii myös kehonhuoltoa, jota Jani Lakasen johdolla harjoiteltiin Vierumäellä

Joukkueiden yhteishenki näyttää aivan mahtavalta: Sovitaan kimppakyytejä ja iloitaan yhdessä onnistumisista niin suunnistuksen kuin muidenkin elämään kuuluvien asioiden tiimoilla. Edes lasten mahataudit, polven vammat, työkiireet tai muut vaivat eivät ole lannistaneet näitä hyvän asian puolesta treenaavia uskomattomia tyyppejä. Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja, jos povaa näille sydämen ihmisille elinikäistä ystävyyttä ja vankkaa tukiverkostoa. Jokainen on pannut itsensä likoon, tämä on varmaa. Suurin osa porukasta on myös aivan muualla kuin omalla mukavuusalueellaan, jos sivustaseuraaja saa asiaa arvioida. Taitaa joitakuita hieman jännittääkin tuleva koitos? Sellaista on heittäytyjän arki… Nyt on talven selkä taittumassa ja joukkueet pääsevät metsään todistamaan kevään saapumista. Lokit ja mustarastaat ovat jo tulleet, pian nostavat sinivuokot ja korvasienet päätään. Pääsiäinen, vappu, äitienpäivä, lakkiaiset, helluntai, juhannusviikko -niin, ja siinä välissä Jukolan viesti Kangasalla.

Tammikuussa Kooveen urheilijoiden kanssa ja ohjauksessa leireiltiin Vierumäellä

Joukkue on saanut omat asunsa, joita Sari Kurimo ja Teemu Kallio. Tiimin tehtävänä on hankkia tukijat, joiden logot tulevat täyttämään paidan rinnan ja hihat. Lahjoitusten keräys etenee hyvin ja yli puolet paikoista on jo täytetty.

Joukkueet tekevät hyvää samalla, kun harjoittelevat Jukolan viestiin. He keräävät varoja Taysin uuden lasten ja nuorten sairaalaan, jotta siitä saadaan lapsille kiva paikka. Tai vähän kivampi kuin sairaala yleensä on. Sairaala luovutetaan toukokuussa rakennuttajalta sairaanhoitopiirille. Muutto uusiin tiloihin käynnistyy loppukesällä, kun kaikki on saatu viimeisteltyä. Parhaillaan pohditaan, mitä kaikkea tavaraa voidaan siirtää lastenosastojen mukana, ja mitä uutta on hankittava. Pääperiaatteena on, että vanhaa voidaan ottaa muttei rikkinäistä. Rahoja ei siis ole tarkoitus tuhlata, vaan arvioida todelliset käyttökohteet. Lahjoitusvaroja käytetään uusiin leluihin, peleihin, lasten kalusteisiin, joihinkin erityisiin lasten hoitolaitteisiin ja kaikkeen, mikä lisää pienten ja vähän isompienkin potilaiden viihtymistä ja parantaa heidän oloaan. Lastentautiopin emeritusprofessori Jarmo Visakorven sanoin: ”Lasten sairauksien tuloksekkaaseen hoitoon tarvitaan aivan erityinen sairaala.”

Hyväntekeväisyyden varojen keruu Tampereen Uudelle lastensairaalalle etenee! Tampere-talon joulumyyjäisiin leivottiin ja askarreltiin kaikenlaista myytävää, joka kävi hyvin kaupaksi

Kiitos!

Susanna Lohiniemi, toiminnanjohtaja
Tampereen Lastenklinikan Tuki ry