Jo 1200 talkoolaista mukana Kangasala-Jukolaa tekemässä: nyt etsitään kisakeskuksen rakentajia ja liikenteenohjaajia

Kangasala-Jukolaan on tällä hetkellä ilmoittautunut reilut 1200 talkoolaista, mutta kaikenlaisiin tehtäviin on vielä tilaa.

Talkoolaisiksi on ilmoittautunut suuri joukko kangasalalaisia. Monista seuroista ja yhdistyksistä on tulossa porukka mukaan yhteiseen ponnistukseen.

‒ Tavoitteemme on saada mukaan yhteensä 1600 talkoolaista. Uskomme, että tavoite täyttyy. Päivittäin joukkoon ilmoittautuu 10‒20 uutta henkilöä. Mukaan mahtuu vielä, ja tehtäviä on tarjolla vielä kaikilla eri alueilla, sanoo talkoolaisvastaava Marja Molin

Esimerkiksi kilpailuvaliokunnalta puuttuu vielä 120 talkoolaista, jotka opastavat kilpailijoita lähdössä ja vaihtoalueella. Tehtävät hoituvat pienen opastuksen jälkeen keneltä vain, eikä Jukolan muissakaan talkootehtävissä vaadita suunnistustaitoa.

Jukola-talkoita tehdään jo kiivaassa tahdissa, ja talkoolaisia tarvitaan mukaan jo ennen tapahtumaviikonloppua. Tällä hetkellä etsitään tekijöitä erityisesti kilpailukeskuksen rakentamiseen.

‒ Nyt odotamme erityisesti sähköasentajia, putkimiehiä ja muita rakentajia. Kilpailukeskuksen rakentaminen alkaa toukokuun alussa.  Töitä riittää kaikenlaisille vasaran ja poran käyttäjille. Tarvitsemme paikalle 15‒20 rakentajaa joka päivä, Molin sanoo.

Talkoovuorot ovat jo valittavissa netissä osoitteessa https://www.lyyti.in/Jukola2019Kilpkeskus_ja_kentta_tyovuorot_4354

Turvallisuusvaliokunta tarvitsee vielä parisenkymmentä järjestyksenvalvojaa lisää. Liikenteen ohjaukseen ja ensiapuun tarvitaan lisää vielä useita kymmeniä henkilöitä. Lisätietoja antaa Tapani Saarinen (tapani.saarinen@jukola.com).

Lapsille on Jukolan tapahtumakeskuksessa avoinna Lasten Maailma, jonka toimipisteitä järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisosasto ja Sahalahden Sinisudet. Mukaan tarvitaan kuitenkin ohjelmapisteistä huolehtivia talkoolaisia. Lasten Maailmasta vastaa Joona Malmi (joona4@gmail.com).

Tällä hetkellä kiihkein talkoourakka on menossa Kangasalan keskustassa tiukasti suljetuissa tiloissa: parin viikon ajan pussitetaan ja järjestetään kilpailukarttoja, jotka ovat kilpailijoille salaisuus aina metsään lähtöön asti.

Talkoolaiset kirjaavat kilpailijoita lähtöalueelle. Kuva: Antti Harkko

Talkoolainen ei ole yksin

Talkoolaisia koulutetaan kevään aikana tehtäviin yhden illan tai aamupäivän verran. Tiettyjä täsmäkoulutuksia järjestetään muitakin pienissä porukoissa. Järjestyksenvalvojakursseja on järjestetty kolme kertaa.

‒ Talkoolaisella on aina kaveri ja porukka. Kenenkään ei tarvitse toimia yksin. Yhdessä tehdään, toinen toistaan auttaen ja tukien. Parasta vapaaehtoistoiminnassa onkin upea yhteishenki ja fiilis toisten auttamisesta, sanoo Molin.

Talkoolaisella on mahdollisuus ottaa useampi työvuoro. Työvuoroissa on vuoropomo, joka opastaa ja huolehtii jokaisen talkoolaisen sisäänajosta tehtäviin.

Tule ihmeessä mukaan! Viedään Kangasalaa kartalle maailman suurimman suunnistustapahtuman siivin!

Kysy lisää talkoolaisvastaavalta: marja.molin@jukola.com

Ilmoittaudu talkoolaiseksi: https://www.jukola.com/2019/talkoolaiset/ilmoittaudu-kangasala-jukolan-tekijaksi/

Lisätietoa eri valiokuntien tehtävistä: https://www.jukola.com/2019/talkoolaiset/tehtavat-ja-valiokunnat/