Reitinvalinta­tehtävä 1: Kisapirtti

Kangasala-Jukolan maasto lepää parhaillaan puolimetrisen hangen peitossa, mutta ennätyksellisestä ilmoittautumistahdista päätellen monella joukkueella on jo tulevan kesän kohokohta kirkkaana mielessä. Nyt tarjoamme talvipäivien iloksi hieman maistiaisia tulevista suunnistushaasteista rastivälitehtävien muodossa.

Ratamestarikaksikkomme on suunnitellut Kangasala-Jukolan harjoitusmaastoihin muutamia reitinvalintatehtäviä, joita julkaisemme kevään aikana kisasivuilla. Tehtävien sisältö on varsin yksinkertainen: suunnittele rastivälille omasta mielestäsi paras reitinvalinta. Siis reitti, jota pitkin pääset seuraavalle rastille mahdollisimman nopeasti, mutta myös varmasti.

Ratamestariemme tarjoamat ratkaisut perusteluineen ja vinkkeineen julkaisemme muutamaa päivää myöhemmin.

Ensimmäinen rastiväli on Jarkko Liuhan käsialaa ja se sijoittuu Kisapirtin maastoon Kangasalan ja Tampereen rajalle. Esimerkkiväli on melko pitkä ja tarjoaa useampia reitinvalintamahdollisuuksia. Maasto on kulkukelpoisuudeltaan kivikkoista ja paikoin hidasta. Alue on suosittua ulkoilumaastoa, joten runsas polkuverkosto nopeuttaa etenemistä selkeästi. Mikä on sinun valintasi tälle välille?