Tamperelais­julkkisten tiimi ja Aamulehden lukijajoukkueet Kangasala-Jukolaan hyväntekeväisyys­tavoitteella

Tamperelaisjulkkisten tiimi ja Aamulehden lukijoista koostuvat joukkueet keräävät varoja Lastenklinikan Tuki ry.:lle.

Alun perin kahtena eri projektina alkaneet ideat yhdistettiin ja julkkisten lisäksi myös lukijajoukkueisiin mukaan lähteneet 23 suunnistajaa haastavat perheensä ja tuttavansa lahjoittamaan Tampereen uuden lastensairaalan laitteistoja varten.

Julkkisjoukkueeseen on saatu mukaan niin tamperelaisjohtajia kuin entisiä urheilijoita. Kangasala- Jukolassa päästään näkemään, miten pituushyppääjä Tommi Evilän loikka toimii maastossa, innostuuko Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas suunnistuksesta, entä miten sopivat samaan joukkueeseen ilveslegenda Raimo Helminen ja Tappara-kapteeni Pekka Saravo?

Mukana joukkueessa ovat myös malliyrittäjä Jenni Ahola, Tampereen uuden yliopiston rehtori Mari Walls, Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu sekä Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Innolla metsään

Tommi Evilä kertoo liikuntatunteja kertyvän nykyään lasten kuljettamisesta pyörällä, mopsin kanssa ulkoilusta sekä pitkäkestoisista saliharjoituksista. Hän sanoo viihtyvänsä metsässä:

‒ Metsä on ihan huippulatautumispaikka. Elämä on nykyisin paljon pääteduunia, ja palavereissa ja julkisissa liikennevälineissä istumista. Kun pääsee vehreyden keskelle haistelemaan hyvä hajuja, niin silloin kaikki unohtuu, sanoo Evilä Aamulehden haastattelussa.

Raimo ”Raipe” Helminen arvelee, ettei kiireiltään ehdi yhteisharjoituksiin kovin usein, mutta ihan tosissaan hän aikoo oppia suunnistamaan:

‒ Olen palkannut henkilökohtaisen valmentajan. Kaveri on Jukolan hopeamitalisti vuodelta 1975 ja neuvoo suunnistuksessa. Yritän päästä tapaamisiin mahdollisimman paljon, mutta varmaan aika vähiin jää omalla kohdalla. Sitä varten on henkilökohtainen valmentaja.

Lukijajoukkueisiin on ilmoittautunut mukaan sekä uusia lajista kiinnostuneita kuntoilijoita että jo aiemmin suunnistaneita, uudesta haasteesta ja joukkueesta innostuneita pihkaniskoja. Projektin tavoite on hyväntekeväisyyden ohella tarjota joukkueille yhteinen elämys ja tukea omien liikuntatavoitteiden saavuttamiseen.

Aamulehden lukijajoukkueissa on mukana 23 suunnistajaa.

Koovee valmentaa

Joukkueet harjoittelevat yhdessä. Suunnistusharjoitukset alkoivat elokuun lopussa Tampereen Kaupissa. Projektia vetää Kooveen manageri Raimo Arvola ja valmentajina toimivat Kooveen suunnistajat.

‒ Jo Lahti-Hollola Jukolaan haastoimme sponsoreitamme lahjoittamaan hyväntekeväisyyteen Kooveen miesten ykkösjoukkueen sijoituksen perusteella. Nyt halusin keksiä jotain uutta ja saada urheilun ja hyväntekeväisyyden yhdistettyä.

Keräystavoitteita Arvola ei ole projektille asettanut. Suunnistuksen oppiminen ja Jukola-elämys ovat vähintään yhtä tärkeitä tavoitteita.

‒ Saa nähdä mitä tästä seuraa. Toivon, että voimme auttaa kaikkia projektiin osallistuvia suunnistajia tavoitteisiinsa ja tarjota heille upean kokemuksen.

Ensimmäisessä kuvassa Jenni Ahola (vas.), Pekka Saravo, Raimo Helminen ja Pauliina Ahokas suunnittelevat reitinvalintoja ensimmäisessä yhteisharjoituksessa.

Julkkisten ja lukijoiden esittelyt ja ajatuksia Jukolasta voit lukea Aamulehden juttusarjasta:

Jenni Ahola

Raimo Helminen

Pekka Saravo

Paulina Ahokas

Tommi Evilä

Mari Walls

Miikka Seppälä

Jussi Tuulensuu

Aamulehden lukijajoukkue

 

LAHJOITA LASTENKLINIKAN TUKI RY:LLE

 

Teksti ja kuvat: Outi Hytönen