Jukolan viesti ja Data Group SataIT nelivuotiseen yhteistyösopimukseen

Kaukametsäläiset ry:n ja Data Group SataIT:n ovat solmineet yhteistyösopimuksen Jukolan IT- ja maksupalveluiden järjestämisestä vuosiksi 2019‒2022.

‒ Sopimus mahdollistaa Jukolan Viestin kehittämisen ja pitkäjänteisen toiminnan, kommentoi Suomen Suunnistusliiton myynti- ja markkinointipäällikkö Aki Lindroos. Hän kävi allekirjoittamassa sopimuksen Data Groupin toimipisteellä Kouvolassa yhdessä Jukolan viestin perustaja- ja omistajayhteisö Kaukametsäläiset ry:n puheenjohtaja Juhani Sihvosen kanssa.

Yhteistyösopimus on ensimmäinen laatuaan Jukolan 70 vuotisessa historiassa. Sopimus kattaa vuosien 2019-2022 Jukolan viestit, jonka puitteissa Data Group SataIT toimittaa Jukolaan kaikki ICT-, kassa- ja maksupääteratkaisut. Lindroosin mukaan sopimus on myös Jukolan viestille erittäin merkittävä.

‒ Nyt tulevat järjestävät pääsevät oppimaan uusiin laitteisiin ajoissa ja kehittämään tapahtumia.

Myös Sihvonen on samoilla linjoilla. Hänen mukaansa sopimuksen myötä tapahtumiin saadaan jatkuvuutta ja järjestäjiä autetaan entistä enemmän.

‒ Ennen järjestäjillä on mennyt paukkuja hankintoihin, mutta nyt voidaan keskittyä tapahtuman kehittämiseen, hän kommentoi.

Data Group SataIT:n toimitusjohtaja Jarkko Pippola (vas.), Kaukametsäläiset ry:n puheenjohtaja Juhani Sihvonen, Data Group IT:n asiakasvastaava Pekka Floman, myyntijohtaja Sami-Ville Jormanainen ja Suomen Suunnistusliiton myynti- ja markkinointipäällikkö Aki Lindroos allekirjoittivat Jukola-sopimuksen.

Data Group SataIT:n Pekka Flomanin mukaan Data Group pystyy tuomaan tapahtumiin tietotaitoa.

‒ Meistä ei myöskään välttämättä voida puhua enää pelkästään palveluntuottajana vaan yhteistyökumppanina, joka pyrkii yhdessä järjestävien tahojen kanssa tekemään Jukolasta mahdollisimman hyvän.

Flomanin ja myyntijohtaja Sami-Ville Jormanaisen mukaan kyseessä on suurin yhteistyösopimus, joka Data Group SataIT:llä on tehty. Toimitusjohtaja Jarkko Pippola on samaa mieltä.

‒ Tämä on myös meiltä iso panostus ja sopimuksessa nähdään iso markkinointiarvo.

Jukolan viesti on Suomen suurin urheilutapahtuma ja maailman suurin suunnistusviesti. Vuoden 2019 Jukola suunnistetaan Kangasalla. Mukana on noin 20 000 suunnistajaa.

‒ Kävijäarvio tapahtumaa kohti on noin 40 000 henkilöä, Sihvonen kertoo.

‒ Toimiva maksuliikenne on tapahtumalle erittäin tärkeä, kun maksun suorittaminen tapahtuu sähköisesti yhä useammin, Lindroos lisää.