Ensimmäiset harjoituskartat myyty

Valmistautuminen kohti Kangasala Jukolaa on käynnistynyt toden teolla ja harjoituskarttoja on myyty jo yli 50 kpl. Heinäkuun alussa avattiin uusi harjoitus Esi-Jukolan maastoon ja tarjolla on nyt yhteensä kolme eri harjoitusta. Kesän 2018 harjoitustarjontaa täydennetään heinäkuussa vielä kahdella uudella harjoituksella vuoden 2017 SM-keskimatkan maastoissa Ponsassa.

Harjoitusradat on laatinut Santeri Sainio, joka lupailee niiden tarjoavan monipuolisia suunnistustehtäviä Kangasala Jukolan tyyppimaastoissa. Kaikilta radoilta löytyy hajontaa, joten ne soveltuvat hyvin myös viestiharjoituksiin. Harjoitukset antavat samalla hyvän kuvan ensi vuoden Jukolan kartoitustyylistä, sillä kaikki harjoituskartat ovat Kangasala Jukolan kartasta vastaavan Janne Weckmanin käsialaa.

Kesällä 2018 tarjolla olevat harjoitukset:

1. Rutakorpi. 4,9 km pitkä viestiharjoitus hajonnoin. Samaa maastoaluetta kuin Jukola – etäisyyttä harjoituskieltoalueeseen vain reilu kilometri. Kartan pohjoisosassa vanhaa kuusimetsää ja eteläosan jyrkkäpiirteisessä mäkimaastossa tyypillisempää hämäläistä talousmetsää.

2. Majaalahti. 2 x 2,5 km suunnistusvedot hajonnoin. Jukolan harjoituskieltoalueeseen rajoittuva maasto. Suurempia yhtenäisiä mäkialueita, joissa maastotyyppi vaihtelee kallioisesta männiköstä korpikuusikkoon.

3. Kisapirtti. Viestiharjoitus 6,4 km hajonnoin. Esi-Jukolan maasto Kangasalan ja Tampereen rajalla. Vaihtelevaa hämäläistä talousmetsää, jossa paikoin runsas polkuverkosto.

Harjoitustarjontaa päivitetään seuraavan kerran syksyllä 2018 ja lisäksi lokakuussa (19. – 21.10.) järjestetään leiriviikonloppu, jolloin tarjolla on monipuolinen kattaus Jukola-harjoituksia kovassa seurassa. Ajankohta kannattaa laittaa ylös jo nyt, lisätietoa leiristä tulee loppukesän aikana.

Tarkemmat tiedot avoinna olevista harjoituksista sekä harjoituskarttojen tilausohjeet löytyvät kilpailusivuilta.