Yli 15 400 suunnistajaa ilmoittautui 1. portaassa

Ensimmäisen ilmoittautumisportaan aikana, eli 1.2.2018 klo 23:59 mennessä, Jukolan ja Venlojen viestiin ehti ilmoittautua yli 15 400 suunnistajaa. Tämä on yli 2000 suunnistajaa enemmän kuin vuonna 2017 ennätyslukemiin yltäneeseen Joensuu-Jukolaan vastaavaan ajankohtaan mennessä. Venla-joukkueita ilmoittautui ensimmäisessä portaassa 1262 ja Jukola-joukkueita 1490.

Järjestäjät odottavat Lahti-Hollola Jukolaan vielä noin 4000-5000 suunnistajan ilmoittautumista. Tämä tietäisi uutta osanottoennätystä. Edellinen ennätys on vuoden 2015 Louna-Jukolasta, johon ilmoittautui yhteensä yli 18 000 suunnistajaa.

”Me olemme tehneet valmisteluja noin 20 000 suunnistajan ja yhteensä noin 50 000 kävijän palvelujen tuottamiseksi. Samanaikaisesti kilpailukeskuksessa tullee olemaan noin 40 000 ihmistä lauantaina iltapäivällä Venlojen viestin aikaan”, kommentoi kilpailunjohtaja Jorma Aherto. Seuraava ilmoittautumisporras sulkeutuu 9.5.2018 ja ilmoittautuminen päättyy 31.5.2018.

Helsingin Suunnistajilta Jukolaan ja Venloihin 43 joukkuetta

Helsingin Suunnistajat ilmoitti ensimmäisessä ilmoittautumisportaassa huimat 24 Venla-joukkuetta ja 19 Jukola-joukkuetta. Seuralla on tavoitteena 75-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi saada tänä vuonna viesteissä hyväksytysti maaliin ennätysmäärä omia joukkueitaan. Edelliset ennätykset ovat 20 Venla- ja 18 Jukola-joukkuetta.

Määrän lisäksi Helsingin Suunnistajat tavoittelee edustusjoukkueillaan hyviä sijoituksia niin Jukolasta kuin Venloistakin. Viime vuonna seuran miehet nousivat vuosikymmenten jälkeen ensimmäistä kertaa Jukolan kymppisakkiin ollen kuudensia.

Joukkue, jonka johtotähtenä on viime vuonna kolme nuorten maailmanmestaruutta voittanut Olli Ojanaho, pyrkii parantamaan sijoitustaan Hälvälän suppamaastoissa. Vaativaan maastoon valmistautuminen on aloitettu jo viime syksyn leireillä. Joukkue harjoittelee Hollolan seuduilla vielä useita kertoja kevään ja alkukesän aikana, kertoo seuran valmennusjaoston puheenjohtaja Henrik Tala.

HS:n Jukola-Venlakoulusta varmuutta valmistautumiseen

Helsingin Suunnistajien joukkueista löytyy paikkoja myös ensikertalaisille ja aloittelijoille. Suunnistustaitoa ja -kuntoa kehitetään seuran maajoukkuesuunnistaja Einari Heinaron vetämässä Jukola-Venlakoulussa.

Jukola-Venlakoulun kohderyhmänä ovat ne, jotka osaavat jo suunnistaa kuntorasteilla, mutta haluavat parantaa suunnistustaitoa ja -kuntoaan suunnitelmallisesti kohti Jukolan viestiä. Seura on myös laatinut kevään iltarastikalenterin maastoja myöten Lahti-Hollola Jukolaa silmällä pitäen.

Kuva: Kimmo Hirvonen