Talkoolaisilla pitkä yö takana

Talkoolaisten pisteellä tunnelma on rauhallinen aamuneljältä. Talkoolainen Veikko Mattila on ollut ilta yhdeltätoista pisteellä jakamassa ID-kortteja eli vapaaehtoisten tunnisteita sekä paitoja ja lippiksiä tulijoille.

-Yöllä on ollut aika hiljaista. Ei ole ollut kovin montaa kävijää. Lähinnä majoituksesta eli talkoolaisten telttapaikkoista on kyselty, Veikko kertoo tunnelmista.

Hän on itse ehtinyt käydä kisa-alueella syömässä ja katsomassa kisojakin.
-Ihan mielenkiintoinen kokemus ollut. Kiva nähdä tämä kesäyö tällä tavalla.

Veikko on ensimmäistä kertaa Jukolassa ja urheilutalkoissa yleensä. Aikaisemmin hän on toiminut vapaaehtoisena musiikkijuhlissa.
-Ihan samanlaista on, mutta eri tyyppistä. Hieno nähdä tällainen iso organisaatio sisältä päin, miten se toimii. Tämä on kivaa tällaista, porukalla tekemistä ja tosi kiva porukka ollut, Veikko kuvailee kokemustaan.

Kilpailuinfo on vastannut kävijöiden kysymyksiin pitkin yötä 

Myös kilpailuinfossa on rauhallista aamuneljältä. Emmi Kovanen on autellut pisteellä kävijöitä kilpailusasioissa sekä opastanut löytämään oikeisiin paikkoihin.

– Ollut aika rauhallinen ilta. Kerinnyt vähän katsoa kisojakin, Emmi summaa yön tunnelmia.

Päivällä hän toimi alueoppaana, kierteli kisakeskuksessa vastaamassa kysymyksiin, autteli vesipisteellä, kun sinne kertyi jonoa, sekä ohjasi liikennettä bussipysäkillä eli toimi monipuolisesti apuna siellä missä on tarvittu. Kunnon yöunia hän ei ole ehtinyt nukkumaan.

– Pienet päiväunet otin. Ehkä aamulla sitten vielä, hän hymyilee vielä pirteänä aamuyöstä. Hänkään ei ole aikaisemmin ollut mukana Jukolassa.

– Täällä on ollut tosi hauskaa ja tämä on niin uniikkijuttu. Kun en ole ollut aikaisemmin, niin en ollut ymmärtänyt, kuinka paljon täällä on ihmisiä ja kuinka iso tapahtuma tämä onkaan. Hieno päästä näkemään tämä, hän kiittelee.

Kuvat ja teksti: Seela Sorvari