SK Pohjantähtis damlag utmanar Hälväläs gropar

SK Pohjantähtis damlag har påbörjat förberedelserna för den kommande orienteringssäsongen och Lahti-Hollola Jukola. Landslagsdamerna Sofia Haajanen och Marika Teini var på ett långt, givande höghöjdsläger i Syd-Afrika. Även landslagets Anna Haataja har varit på läger i söderns värme. I slutet på januari samlades de till ett läger i Kisakallio. Heini Wennman och Marttiina Joensuu har tränat i hemtrakterna. Hela gänget var på höstens träningsläger i Hollolas gropterräng.

Målsättningen är fyra nöjda venlor

SK Pohjantähti placerade sig i fjolårets Venla-kavle på tionde plats. Föregående år var placeringen trea i Villmanstrand.

”Senaste år stod fyra damer på prisutdelningen, och av dem kunde endast en vara nöjd med sin insats i tävlingen. I år har vi som målsättning att fyra damer är nöjda med sin insats i Hälväläs gropterräng”, avslöjar Haajanen om lagets målsättning.

Pohjantähtis damer vet hur utmanande Hälvälä-terrängen kan vara. De kommer att delta i tävlingen med en ödmjuk inställning. Förutom i Hollola har Pohjantähtis damer även tränat i motsvarande terrängtyper på andra områden i Finland.

”Marika har tillbringat många dagar (och nätter) under armetiden i olika gropterränger, så hon kan bra analysera terrängen och ge oss värdefulla upplysningar”, berättar Haajanen.

SK Pohjantähti fortsätter sina förberedelser i Hollola under våren. Lahti-Hollolas nätsidor följer med lagets förberedelser för Venla-stafetten under våren.

Text: Saara Kukkonen
Foto: Kimmo Hirvonen och SK Pohjantähti