Sju bra skäl att delta i Lahti-Hollola Jukola 2018

  1. Lahti-Hollola Jukola arrangeras mitt i södra Finland: en knapp timmes bilresa från Helsingfors – två och en halv timme från Åbo. Från Helsingfors kommer man bekvämt med tåg till Lahtis resecenter, varifrån Jukola-bussarna trafikerar alldeles till centrum av tävlingscentralen.
  2. Tävlingsterrängen är unik med bland annat över 2000 gropar. På de jämna tallmoarna kan man hålla god fart då höjdskillnaderna är obetydliga och sikten god. Terrängen passar således både för elit och motionärer. Detta kommer orienteringsfolket att minnas länge.
  3. Tävlingscentralen är belägen på ett gammalt flygfält. Terränggrunden är jämn grusmorän – håller bra även vid regnigt väder. Alla tävlingscentralens funktioner är nära varandra, 300 – 750 meter från ingången till växlingsområdet. Föreningsbussarna kan tömma sitt lass intill de olika tältområdena.
  4. Träningsterrängen bredvid Jukola-terrängen erbjuder en fantastisk möjlighet att bekanta sig med den unika gropterrängen. Se närmare på jukola.com sidorna. I träningsterrängen finns färdiga banor och skärmar till slutet av oktober och – beroende på våren – från början av april. Det lönar sig att reservera hotellrum i Lahtis och bekanta sig med t.ex. Santaveräjä-terrängen, som är av samma typ som Jukola-tävlingsterrängen.
  5. I Jukola springer världseliten och motionärerna på samma etapper och banor. En speciell spännande känsla infinner sig i skogen. Nästan alla de bästa orienterarna i världen deltar i Jukola i sina egna klubbar. Förutom idrottsföreningar kan också olika firma- och kamratsammanslutningar deltaga. Dessa har varit över 60% av deltagarna. I Jukola-skogen behöver man inte vara ensam!
  6. I Jukola startar Venlornas stafett (4 damer) på lördag eftermiddag. Jukola-bröderna (7 etapper både herrar och damer) rusar till skogs på lördagskvällen kl 23,00. Blandlag (både herrar och damer) har ökat markant de senaste åren. För damerna finns alltså både Venla-stafetten på dagen eller Jukola på natten. Damerna kan alltså delta i båda stafetterna.
  7. Lahti-Hollola Jukola har en fungerande restaurangbetjäning, stort urval i de olika sportaffärerna, arena information och mycket övrigt program. I Jukola träffas många hurtiga orienteringsbekanta!

En erfaren arrangörsstab garanterar att arrangemangen och resultatsevicen är av världsberömd “Jukola-klass”.