Självsäker Stora Tuna fortsätter med VM-preparationer

Alla löparna i Venla-kavlens vinnarlag Stora Tuna gjorde fina lopp. Anna Mårsell sprang första sträckan redan för tredje gång i Stora Tuna. Hon försökte endast koncentrera i sitt eget lopp och var nöjd när hon märkte att hon ligger nära täten. Resten av banan tog hon försiktigt för att hålla placeringen så bra som möjligt och kom i växling som åttonde lag.

Andra sträckans Magdalena Olson berättade att hon egentligen är mera skidorienterare. Hon var glad för den perfekta situationen i starten. Hon kom en gång till fel gaffling men förstod det snabbt och missade inte för mycket tid där. Placering var även här åttonde.

På tredje sträckan hade Stora Tuna Julia Jakob, född i Schweiz. Hon berättade i mål att hon fick en bra start men gick ganska ensam hela banan. En gång behövde hon stanna och kolla nogrannare, men egentligen blev det inga missar för henne och hon skickade ut ankaren som sjätte lag.

Sistasträckslöparen för Stora Tuna var ingen annan än kanske dagens bästa kvinnliga orienterare i hela världen, Tove Alexandersson. Hon visste inte att hon var i ledning, men gissade att det går ganska bra då hon inte såg andra löpare. I mål fick Tove svara på frågan om hennes fysisk överlägsenhet. – Jag tränar mycket och hårt, skrattade hon till svar.

Följande etapper för de här kvinnorna är preparationer för sommarens VM.

Text: Anne Rauhamäki