Jukola Budkavlen 2018

Lahti–Hollola Jukola 16.–17.6.2018

70. Jubileums-Jukola

lahtijukola_logo_small

Jukola- och Venlabudkavlen 2018 arrangeras i Hälvälä, Hollola. Den 70. Jukolabudkavlen och den 41. Venlabudkavlen går av stapeln i krävande terräng, som istiden format och i storslagen natur.

IMG_7974

Till Lahti–Hollola-Jukola i hjärtat av Päijänne-Tavastland förväntas lag från över 20 nationer. Till o. med en femtedel av deltagarna kommer från utlandet. Arrangörsföreningarna Lahden Suunnistajat-37 och Hollolan Urheilijat-46 siktar på ett alla tiders deltagarrekord, ca. 20.000 orienterare, till Jubileums-Jukola. Totalt förväntas till o. med 50.000 personer följa med evenemanget och dess tillägsprogram.

Jukolabudkavlen har utvecklats till världens största orienteringshändelse och till Finlands största motionsevenemang för vuxna. Förutom föreningslag kan också arbetsplats- eller kompislag deltaga i Jukola- och Venlabudkavlen. Damernas Venlabudkavle med fyra löpare i laget löps dagtid, herrarnas tävling med sjumannalag går av stapeln nattetid.

Det karakteristiska för Jukola är att både motions- och topplag möts på samma startlinje och på samma kontroller. Lagens målsättning varierar, men Jukolanattens förtrollelse och den unika stämningen mitt i naturen är gemensam för alla.

IMG_7838

Lahti–Hollola -Jukola uppstår med hjälp av 2000 frivilliga på Hälvälä gamla flygfältsområde. Där uppförs tältinkvarteringsområden och restauranger mm. tjänster för orienterarnas behov. Det centrala läget i Syd-Finland, de goda trafikförbindelserna och de arrangerande föreningarnas stora erfarenhet att arrangera stora sportevenemang garanterar goda förutsättningar för deltagarna i Jubileums-Jukola.

Evenemangets värdstäder är Lahtis och Hollola. Lahtisregionen är ett tillväxtcentrum som utvecklas starkt nära huvudstadsregionen. I Lahtis med närliggande kommuner bor idag drygt 200 000 människor och regionens bosättning har vuxit jämt sedan början av 2000-talet. Lahtis är en av Finlands kändaste vintersportorter.

Maauimala _nosto

Tävlingsstädernas inkvarterings- och turistinformation kan du bekanta dig med här.

Du kan förbereda dig på Jukolabudkavlen vid följande evenemang:

Hollola-rastit (OL ) 11.9.2017 i Koronmäki i Tennilä, Hollola

För-Jukola 5.–6.8.2017 i Sairakkala, Hollola

Hollola-rastit (OL ) 10.9.2017 i Tiirismaa, Hollola

Rastilippu1

Mera info om lokala kvälls- och söndags OL erhåller du på de arrangerande föreningarnas vebbsidor:

http://www.hollolanurheilijat.com/suunnistus/

http://www.ls37.fi/

Mera info om närregionens träningsterränger finner du här.