Banläggarna vill gärna se segerkamp på slutsträckan

Jukolas tävlingsledare Jorma Aherto är lugn och förtroendefull inför helgens tävling. Preparationerna har gått enligt planerna och efter onsdagens generalrepetition är TC och volontärer färdiga att ta emot Jukola-folket.

-Det har varit roligt att följa preparationerna. Jag är mycket nöjd över att vi har över 2000 volontärer i Jukola. Vi vill ge både tävlande och volontärer sådana erfarenheter som går att minnas ännu när man en dag kanske sitter i gungstolen, berättar Aherto.

 

Krävande terräng och banläggarnas fällor

 

Terrängen bjuder på varierande orienteringsuppgifter. Banläggarna har planerat många olika fällor för orienterarna.

-Emit-teknologin möjliggör även lite krångligare banlösningar och olika slags variationer. Vi har utnyttjat alla medlen för att hålla spänningen hela vägen till slut, säger Venla-kavlens banläggare Ville Kauppi.

 

Jukola-banläggaren Juhani Jaskari önskar, att kavlen inte avgörs under natten men att de bästa lagen kämpar för segern ännu på slutsträckan.

 

En sådan här terräng som i Hälvälä finns ingen annanstans, så orienterarna får garanterat unika upplevelser, berättar Juhani Jaskari. Jaskari själv flyttade till Hollola i början av 90-talet och har lärt orientering just i Hälvälä, så terrängen är mycket bekant och kär till honom.

 

Bild: Kimmo Hirvonen