Suunnistuskoulu teki Sari Ojansuusta myös Venlojen viestin vakio-osallistujan

Lahtelainen Sari Ojansuu hurahti suunnistukseen vuonna 2010 käytyään kaverinsa kanssa aikuisten suunnistuskoulun.

– Suunnistuksessa viehätti se, että pääsee liikkumaan metsässä. Rastien haku tuo haasteita ja pakottaa ongelmanratkaisuun. Suunnistuskoulun jälkeen harrastus on vienyt mennessään, hän kuvailee.

Sarilla ei ole kilpaurheilutaustaa, vaikka hän liikunnallinen onkin. Suunnistuskoulun yhteydessä hän päätyi Tauno Haapasaaren keräämään porukkaan joka alkoi tähdätä Venlojen viestiin.

– Suunnistuskoulun jälken olen ollut viisi kertaa Venlojen viestissä, viime vuoden Lappee-Jukola meni jo talkoopuolella, sanoo Lahti–Hollola Jukolan talkoo-organisaatioon kuuluva Sari.

– Jokainen osuus on tullut koettua, sillä olemme vaihdelleet juoksujärjestystä. Porukan tavoite on ollut, että jokainen pääsee perille.

Myös kuntorasteilla Sari pyrkii käymään mahdollisimman paljon. Hänen valintansa on yleensä B-rata, joka maastosta rippuen takaa noin tunnin maastoliikunnan.

– Pääsee nauttimaan luonnosta samalla kun juoksee. Keväällä vauhti on usein vähän matalampaa, kun tulee suunnistuksen ohella ihasteltua sinivuokkoja, kiteyttää hän harrastuksensa perusolemuksen.

Suunnistuskoulun yhteydessä Sarista tuli myös Lahden Suunnistajien jäsen.

– Mies ja poika ovat seuranneet perässä ja heistäkin on tullut innokkaita kuntorasteilla kävijöitä.

Rennon tuntuisesta harrastusasenteestaan huolimatta Sari iloitsee myös taitojen jatkuvasta karttumisesta.

– Edelleenkin suunnassa pysyminen on haastavaa, mutta onneksi kartanlukutaito on kehittynyt vuosien saatossa ja suunnistaessa luottaa itseensä yhä enemmän. Suunnistus on laji missä ei ole ikinä valmis vaan tässä oppii koko ajan uutta suunnistamisesta ja itsestään.

LS-37:n iltarastikausi käynnistyy ti 4.4.2017 Tapanilassa.

Juha Reinikainen