SK Pohjantähden naiset lähtevät selättämään Hälvälän supikkoa

SK Pohjantähden naisten tiimi on aloittanut valmistautumisen kohti tulevaa suunnistuskautta ja Lahti-Hollola Jukolaa. Maajoukkuenaiset Sofia Haajanen ja Marika Teini viettivät alkuvuoden hyvin sujuneella pitkällä korkeanpaikan leirillä Etelä-Afrikassa. Myös maajoukkuepaidassa suunnistava Anna Haataja on leireillyt etelän lämmössä ja tammikuun lopussa kaikki kolme kokoontuivat liiton leirille Kisakallioon. Heini Wennman ja Marttiina Joensuu ovat harjoitelleet alkuvuoden kotioloissa. Koko porukka kävi lisäksi syksyllä ennen lumien tuloa treenaamassa Hollolan supikoissa.

Tavoitteena neljä tyytyväistä Venlaa

SK Pohjantähti sijoittui viime vuonna Venlojen viestissä Joensuussa kymmenenneksi. Sitä edellisenä vuonna Lappeenrannassa joukkue oli kolmas.

”Viime vuonna palkintojenjaossa seisoi neljä naista, joista vain yksi saattoi olla tyytyväinen omaan panokseensa kisassa. Tänä vuonna tavoittelemme neljää hymynaamaa, joiden takana on onnistuneesti selätetty Hälvälän supikko”, Haajanen kertaa joukkueen tavoitetta.

Pohjantähden naiset tietävät Hälvälän maaston haastavuuden. He aikovatkin lähteä kisaan nöyrin mielin. Hollolan lisäksi tyyppimaastoja on haettu alle muualtakin Suomesta. Lisäksi naisilla on Hälvässä hieman myös kotikenttäetua.

”Marika on asunut armeija-aikanaan viikon päivät (ja yöt) supikoissa, joten maastoanalyysiin löytyy ensikäden tietoa. Myös Heinin Lahteen adaptoituminen jo useampi vuosi ennen kisaa tuo kotikenttätunnelmaa”, Haajanen kuvailee.

SK Pohjantähti jatkaa valmistautumista leireilemällä Hollolassa lumien sulettua. Lahti-Hollola Jukolan nettisivuilla seurataan pitkin kevättä joukkueen valmistautumista Venlojen viestiin.

Teksti: Saara Kukkonen
Kuvat: Kimmo Hirvonen ja SK Pohjantähti