Pelastuskoiranaiset Venloissa

– Onneksi on hyvät suhteet etsintäpartioihin, totesivat zeniläisen rauhallisesti kilpailukeskuksessa piknikkiä pitävät Päijät-Hämeen pelastuskoirayhdistyksen venlat.

Joukkue on ensimmäistä kertaa Venloissa ja muutamat perusasiat olivat vielä vähän hakusessa, kuten mikä se K-piste on. Joukkueen valmentaja-manageri-huoltaja Leena Keskinarkaus kärsivällisesti opasti joukkuetta. Harjoittelu oli huolellista. – Vanhat kartat alueelta on käyty huolellisesti läpi ja mahdollisia reittejä analysoitu. Mikään ei voi mennä pieleen.

– Meidänhän piti alunperin lähteä Jukolaan, mutta miehet jänistivät, joten jäljelle jäi vain venlajoukkueellinen naisia, kertoo Keskinarkaus.

Aloitusosuuden Hanna Pylkkänen tuli vaihtoon hyvävoimaisena ajassa 1.55. – Yllättävän helppoa oli, ei yhtään niin paha kuin mitä tuo valmentaja pelotteli. Muuten olisi mennyt ihan putkeen, mutta kun ein just niinkuin valmentaja oli kieltänyt, eli menin muiden mukana. Ja kilometrin pummi, Hanna naureskeli.

Loppukisaan joukkueen tavoitteet olivat selkeät. – Ankkurina olevan Iiris Söderholmin pitää näyttää mahdollisimman hyvältä maalissa, kun tarkoituksena on hurmata joku norjalaismies, joukkuekaverit kilvan selittävä.

Teksti ja kuva: Anne Rauhamäki