“NÄYTTÄÄ HYVÄLTÄ”: Tv-tuotannon kelpaa asettua Hälvälän kilpailukeskukseen

Lahti–Hollola Jukolan kilpailukeskuksessa vieraili tiistaina Jukolan ja Venlojen viestin televisioivan Yleisradion sekä tv-kuvan tuotannosta vastaavan Kruuva Oy:n asiantuntijoita. Järjestäjän puolelta mukana oli televisiointiin ja kilpailukeskuksen tekniikkaan liittyvien valiokuntien edustajia.

Tilaisuuden veti areenatuotannosta vastaava Mikko Reitti. Hän tutustutti paikallaolijat kaikkiin tv-tuotannon kannalta olennaisiin paikkoihin Hälvälän tulevassa kilpailukeskuksessa ja keskuksen ympäristössä.

Kruuva Oy:n Olli Härkki (artikkelikuvassa keskellä) on tyytyväinen tv-kuvan tuotannon edellytyksiin.

– Tämänvuotinen tv-lähetys Joensuun Enosta oli mielestäni yksi parhaista mitä olemme tehneet. Jos saamme tänne suunnilleen saman teknisen tason, niin pääsemme samaan, Härkki tuumi.

Kruuva on tehnyt yhteistyötä Jukolan Viestin kanssa vuodesta 2003 eli perspektiiviä riittää. Niin Härkki kuin YLEn siirtoyhteystekniikan päällikkö Tapani Lerkki ylistävät kilpailukeskusta.

– Hyvä lähetys tulee. Ongelmia suunnistuskisojen televisioinnissa aiheuttavat puusto ja mäet ja niitä ei tässä kilpailukeskuksessa ole, kiteyttää Lerkki.

Olli Härkki täydentää, että kilpailukeskukseen on hyvä asettua, toivelistalla on vielä saada maastossa kuvaaville tv-kameroille mahdollisimman vaihtelevia paikkoja. Onnistunut lähetys tietysti vaatii myös hyvän tunnelman itse tapahtumaan.

– Tämän paikan luulisi vetävän paljon osallistujia ja katsojia, mitkä ovat aivan olennaisia asioita.