Jukolan yöstä luvassa rauhallinen, helle ja jalkavammat työllistivät ensiapua Venloissa

Ensiapupisteessä oli täysi hyörinä päällä hieman Venlojen viestin jälkeen. Vastuuhenkilö Juha Virtanen Päijät-Hämeen keskussairaalasta kertoi työvuorossa olevan toistakymmentä alan ammattilaista pääasiassa Päijät-Hämeen keskussairaalasta. Päivän helle oli saanut aikaan muutamia uupumisia, joista osaa on hoidettu vedellä ja  kylmäpakkauksilla. Kahta potilasta oli jouduttu nesteyttämään.

Pääasialliset vammat ovat olleet suunnistajille tyypillisiä haavoja ja ruhjeita sekä nilkan tai polven vääntymisiä. Eräällä samalla hakkuuaukolla on tapahtunut erittäin paljon loukkaantumisia. Tähän mennessä on viisi henkilöä jouduttu lähettämään lisätutkimuksiin Päijät-Hämeen keskussairaalaan. Kaiken kaikkiaan käyntejä ensiapupisteessä on ollut reilut toistasataa, joissa noin 50 potilaalle on tehty varsinaisia hoitotoimenpiteitä. Jukolan yötä ensiapupiseessäkin odotetaan jännityksellä. 

Poliiseilla non ollut varsin rauhallista. Poliisitoimesta vastaava Pertti Kiljunen oli iloinen Jukolan kaltaisesta suurtapahtumasta, joka sujuu näin upeasti. Hänen kollegansa vitsaili kylläkin, että mennäänpä tuonne teltta-alueelle, niin sitten näet. Kiljunen kysyi heti, että mitä siellä tapahtuu, saaden heti vastauksen ettei mitään. Poliisi on paikalla koko yön ja tarvittaessa Lahdesta saadaan kyllä lisää, naurahti Kiljunen lopuksi. 

Teksti: Manna Nordman
Kuva: Petja Pöyhönen