Halden SK:n iskuryhmä tutustumassa jo Jukolan 2018 maastoihin

Kuva yllä: LS-37:n Aleksi Anttolainen ohjeisti Magne Dählin pitkään harjoitukseen.

Lappee-Jukolan ankkurin Magne Dählin vetämä pieni ryhmä saapui viime viikonlopun jälkeen Hollolaan harjoittelemaan jo vuoden 2018 Jukola-maisemiin. Lahteen he tulivat hyvän sijainnin ja erikoisen Jukola-maaston takia ja myös siksi että ensi vuonna Jukola on niin lähellä MM-kisoja että osalta huipuista Jukola saattaa jäädä väliin ja katseet on käännetty jo vuoteen 2018.

Norjalaiset ovat hiihtohullua kansaa joten Lahden alueen vetovoimaa lisäsi myös ensi talven MM-hiihdot. Siksi he halusivat juosta harjoituksen myös tulevissa MM-maastoissa Urheilukeskuksen kartalla. Suppamaastot ovat Dählille mieluisia eivätkä myöskään täysin vieraita, sillä Haldenin ympäristöstä löytyy myös pieniä alueita supikkoa. Muutenkin maastot rehevyydeltään ja kivikkoisuudeltaan vastaavat Haldenin vastaavia eli iskuryhmä tunsi olevansa miltei kotonaan Hollolassa.

Jukola-18 radoilta Magne toivoi hyviä hajontoja ja mahdollisuutta karata etenkin yöosuuksilla ennen kuin lähti tekemään Anttolaisen Aleksin suunnittelemaa pitkää harjoitusta Rahametsän supikoihin. Kaiken perusteella Halden on yksi voittajasuosikeista kahden vuoden päästä Hälvälässä.