Kilpailunjohtaja kiittää kaikkia Joensuu-Jukolaan osallistuneita

Kuva: Antti Pitkäjärvi. Suomi 100 Venlojen juhlaviestin voitti ruotsalainen Alfta ÖSA OK.

Suomi 100 Venlojen juhlaviesti ja Jukolan viesti Enossa tarjosivat fyysisesti ja taidollisesti vaativaa suunnistusta. Kilpailukeskuksen sijainti maaston parhaiden alueiden läheisyydessä mahdollisti  40. Venlojen viestin arvoiset radat naisille. Jukolan viestin sanoma osoitettiin 100-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle ja sen otti vastaan Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Yörasti
Kuva: Katri Makkonen/ Tasavallan presidentin kanslia. Jukolan viestin yörastilla kartta- ja ratapäällikkö Jussi Silvennoinen (vasemmalla) havainnollistaa viestin kulkua. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, kilpailun suojelija ruova Jenni Haukio ja kilpailunjohtaja Arja Makkonen (oikealla) kuuntelevat. 

– Joensuu-Jukola 2017 jää historiaan yhtenä parhaiten järjestetyistä Jukolan viesteistä. Joensuu-Jukolan palvelualtis ja iloinen karjalainen henki tarttui myös vieraisiinne. Jukolan henki oli aistattavissa koko Jukolan kylässä, jonka myös Tasavallan presidentti ja rouva Haukio totesivat, kiittää Kaukametsäläisten puheenjohtaja Juhani Sihvonen.

Poliisin arvion mukaan molempina kilpailupäivinä tapahtumaan osallistui yhteensä noin 35 000 kilpailijaa ja katsojaa.

–  Joensuu-Jukola 2017 on onnistuneesti takana. Huikeat 16 500 suunnistajaa, 20 000 katsojaa ja 1400 talkoolaista tekivät Joensuu-Jukolasta unohtumattoman elämyksen itsenäisyyden juhlavuonna Joensuun Enossa. Kilpailukeskus urbaanissa ympäristössä osoittautui toimivaksi, arvioi kilpailunjohtaja Arja Makkonen.

Göteborg 5. osuus, Ilkka Metsälä
Kuva: Ilkka Metsälä. Jukolan viestin voitti IFK Goteborg. Voitto matkasi Ruotsiin 25 vuoden tauon jälkeen.

– Liikenne sujui hyvin ottaen huomioon tapahtuman mittasuhteet. Maksuttomia kuljetuksia käytti yli 8000 henkilöä. Henkilöautoille käytössä olleet pysäköintipellot kestivät erinomaisesti. Haluan välittää kiitokseni kaikille tapahtumaan osallistuneille, päättää Makkonen.

Kalevan Rasti kiittää kilpailijoita, katsojia ja talkooväkeä upeasta tapahtumasta!