Jukolan ympäristötyö palkittiin Ekokompassi-sertifikaatilla

Joensuu-Jukolassa tehtiin uraauurtavaa ympäristötyötä: tapahtumassa otettiin käyttöön ympäristöjärjestelmä Ekokompassi.

Ekokompassi tapahtuma -sertifikaatti kertoo tapahtuman sitoutuvan jatkuvaan ympäristötyön kehittämiseen. Ekokompassi järjestelmän puolesta toiminut auditoija varmisti, että asetetut Joensuu-Jukolalle suunnitellut ympäristötavoitteet täyttyivät. Ekokompassi-sertifikaatti myönnettiin Jukolan viestille ja seuraavan kerran ympäristötavoitteiden täyttymistä arvioidaan kolmen vuoden kuluttua.

Jokaisessa Jukolassa on Joensuuta ennenkin ollut ympäristösuunnitelma, mutta sen laajuus ja sisältö on ollut vaihteleva. Joensuu-Jukolan ympäristövastaava Sari Jormanainen pitää saatua sertifikaattia hienona saavutuksena. Hän myöntää, ettei osannut jännittää sertifikaatin saamista, sillä pääsääntöisesti Jukolan viesteissä ympäristöasiat on aina otettu hyvin huomioon.

Joensuu-Jukolan tärkeimmät ympäristötavoitteet:

*Ekokompassi–ympäristöjärjestelmän käyttöönottaminen
*Liikenteen päästöjen vähentäminen: maksuton pysäköinti linja-autoille, yhteiskyyditykset, lähipalvelujen/tuotteiden hyödyntäminen.
*Ruuan ilmastovaikutusten vähentäminen: lähiruoan suosiminen, kasvisvaihtoehdot
*Tapahtuman hiilijalanjäljen kompensoiminen: kuusentaimien istutus ENO-verkkokoulun kanssa
*Paperinkulutuksen minimointi: sähköiset kilpailuohjeet ja käsiohjelmat
*Ympäristötietoisuuden lisääminen talkoolaiskoulutuksessa sekä viestinnässä