Unelmien liikuntapäivän haaste: nauti keväisestä metsästä suunnistaen tai kävellen

Jukolan viestin suunnistajat – suomalaisen puhtaan luonnon ystävät – ovat vuodesta 1949 asti kokoontuneet kesän kauneimmalla hetkellä ja vieneet viestiä läpi kesäyön ja kevätvihreiden metsien lintujen laulaessa. Kotimaan kauniissa luonnossa liikkuminen sitä kunnioittaen on Jukolan viestin tärkein arvo.

Kalevan Rasti järjestää Joensuu-Jukolan Pohjois-Karjalan kauniissa luonnossa 17.-18.6.2017. Joensuu-Jukola on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa ja Suomi 100 Venlojen juhlaviesti suunnistetaan nimensä mukaisesti satavuotiaan Suomen kunniaksi.

Keväällä metsä on kauneimmillaan ja linnun laulavat läpi yön. Metsät ovat jokaisen suomalaisen saavutettavissa myös kaupungeissa. Metsässä liikkuminen rauhoittaa ja virkistää. Metsässä voi liikkua vauvasta vaariin vaikka kävellen. Hitaampi vauhti mahdollistaa luonnon tarkkailun ja ihmettelyn. Varsinkin lapsille jo lähimetsä on parasta ikinä.

Suunnistusseurat ympäri Suomen järjestävät ainakin 14 avointa kuntorastitapahtumaa Unelmien liikuntapäivänä 10.5. Katso tarkemmat tiedot Suomen Suunnistusliiton kuntorastikalenterista. Kalevan Rasti tarjoaa ilmaisen kuntosuunnistusmahdollisuuden jo 4.5. Lykynlammella. Maastoon pääsee klo 17.00-18.30.

Kalevan Rasti järjestää kevään aikana seitsemän suunnistustapahtumaa lapsille kouluissa ja päiväkodeissa. 9.5. Järjestetään Enon koulun oppilaille “Jukola” pihakartalla. Lisäksi maanantaina 1.5. alkoi Kalevan Rastin koko perheen suunnistustapahtuma Ketunlenkki, jossa rasteja etsitään polkurikkaissa ja helppokulkuisissa ulkoilumaastoissa.

Mobiilisuunnistus eli MOBO on nopein ja helpoin tapa suunnistaa rasteille. Lataa ilmainen sovellus ja koko Suomen MOBO-kartat ovat käyttävissä. Joensuussa MOBO-ratoja on jo Linnunlahdella, Noljakassa ja Ollilanpuistossa.

Unelmien liikuntapäivän kaikki tapahtumat löydät sivuilta unelmienliikuntapaiva.fi.

https://www.youtube.com/watch?v=ZUHkg2s8XO8