Makurastit löytyvät hakematta

Kuva: Reetta Virtanen. Kuvassa Maalaiskanaa Ras El Hanout ja  tabouleh-salaatti (L)

Jukolan kisa-alueella tirisee isossa grillissä perinteisten makkaraperunoiden ja grillimakkaroiden lisäksi vähän uudempaa tarjontaa kuten nyhtösoija- ja nyhtöpossuburgereita. Hinnat vaihtelevat 6-12 euron välillä.

Pikkugrillissä on maalaispekonipyttipannua ja ilmastogrillissä nyhtökauraburgereita vegaaneille.

Ruokalinjastossa voi vahvistaa itseään kanakookoskeitolla, nokkosvihannes- ja kanapastalla, lihapyöryköillä ja paistetuilla muikuilla. Sieltä saa myös halutessaan aamupalaa.

Kahvilassa on pienempään nälkään tarjolla sämpylöitä ja patonkia sekä salaattiannoksia.

VIP -menu onkin sitten jo ”muuta toista”. Villiyrteillä maustettua salaattia, grillattua maalaiskanaa, kylmäsavuhaukea vuohenputkimoussen kera, pikkelöityjä korvasieniä. Ja täältä löytyy sitten paikkakunnan karjalanpiirakoitakin. Mielenkiintoiselta kuulostavat lihapyörykät mäntykastikkeella. Toki paistettuja muikkuja on VIP -tiloissakin. Jälkiruoaksi suunmukaista luomumaitovanukasta, mesiangervopraliinia ja mustikkahilloketta.

Jätskiä, kahvia, karkkia, limsaa saa melkein jokaiselta ruokintarastilta.

Vegaanit, laktoosi-intoleraktikot, maidottomat ja keliaakikotkin on siis huomioitu kisa-alueen ruokapisteissä.

Paikkakunnan piirakkamaakarit ovat varmasti jo hioneet ”piiroopualikat” kisakuntoon että myyntipisteistä löytyy ihan ”oikeeta karjalanpiiroota voilla voijeltuna”. Eikä kukaan varmasti pane pahakseen jos niissä olisi tarjolla myös kukkosia ja sultsinoita.

Katso Joensuu-Jukolan ruokalista täältä ja  annoskuvat täältä.