Live-resultat

Matservice i Lappee-Jukola är hälsofrämjande

Sydänmerkki

Jukola- kavlen är ett globalt känt och välkänt varumärke, vars kvalitet har bildat sitt eget begrepp ”Jukola Class”. Vi vill organisera hela evenemanget och också restaurangtjänster enligt samma koncept på hög nivå och kompromisslös kvalitet. Den ledande idén och målet i Lappee-Jukola är att erbjuda orienterare och besökare i tävlingscentrum matservice som är hälsofrämjande och av hög kvalitet.

Det finns totalt fem varm måltid alternativ, varav tre är olika pastarätter, särskilt idrottare i åtanke. Smakalternativen är köttfärsspaghettigryta, tonfiskpasta och vegetarisk lasagne. Dessutom får man färsk sallad, rågbröd, fullkornsbröd, pålägg och mineralvatten till portionen. Södra Karelens mattradition representerar självklart karelsk stek med potatismos, sallad, rå-g och fullkornsbröd, pålägg och mineralvatten. Favoritklassiker är kycklingsoppa som erbjuds med råg- och fullkornsbröd, pålägg och mineralvatten.

I år 2016 har Jukola-kavlens mat- och restaurangtjänster blivit planerade så att de stöder framför allt idrottarens prestation genom att erbjuda en näringsrik och enhetlig helhet av hög kvalitet. Man har tagit hänsyn till laktosfria, mjölkfria och glutenfria alternativ. Man kan se maträtternas innehållsförteckningar på Jukolas webbsidor och i TC.

Alla varma maträtter som erbjuds under tävlingshelgen är så kallade hjärtmärkeprodukter, som är hälsosammare  alternativ. Matens kvalitet och kvantitet av fett, salthalt, liksom antalet fibrer är i enlighet med näringskriterier.

Man har använt ingredienser av hög kvalitet i matlagningen. I kötträtter har man använt kycklingfilé, stekmalet kött och i Karelsk stek fläsk och nötkött. Helkornspasta, grönsaker och det lokala rågbrödet garanterar utmärkt fiberinnehållet. Rågbröd bakas förresten ett stenkast från TC och är garanterat färskt! Iodizerad salt används enligt kriterier, men fortfarande maten är inte smaklöst – det garanteras med mångsidig användning av kryddor och örter!

Lappee-Jukola mat tillverkar Villmanstrands Saimaan tukipalvelut company.

 

logo_satu

« Tillbaka

Päätukija

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Avainyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Taustayhteisöt